Pengambilan Anggota TLDM Tentera Laut 2013

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print
TLDM

Tentera Laut Diraja Malaysia TLDM membuka pengambilan untuk mengisi anggota peringkat rendah ( Lain-lain Pangkat ) lelaki. Pengambilan TLDM ini dalam masa terdekat ini menjalankan pengambilan disekitar Sabah dan Sarawak iaitu dari 5 Febuari sehingga 17 Febuari 2013. Lokasi dan tarikh pengambilan TLDM adalah ditetapkan menurut lokasi . Untuk memudahkan calon yang berminat, Jadual Pemilihan mengikut lokasi dan tariknya dinyatakan dibawah :

TarikhHariTempatPusat PemilihanPemohon
5 Feb 13SelasaTawauSJK ( C ) Cung HwaLelaki
7 Feb 13KhamisSandakanSMK Agama Tun Juhar SandakanLelaki
9 Feb 13SabtuK.KinabaluSMK Lok Yuk LikasLelaki
10 Feb 13AhadK.KinabaluSMK Lok Yuk LikasLelaki
12 Feb 13SelasaMiriSJK( C ) Chung Sau MiriLelaki
14 Feb 13KhamisSibuSMK Kampung NangkaLelaki
16 Feb 13SabtuKuchingSK Petra JayaLelaki
17 Feb 13AhadKuchingsK Petra JayaLelaki

Calon yang berminat perlu datang pada waktu pendaftaran iaitu mulai 8.30 pagi hingga 10.00 pagi mengikut tarikh dan lokasi yang ditetapkan, sekiranya lewat dari waktu pendaftaran yang ditetapkan permohonan boleh tidak diterima.

Untuk ke tempat pengambilan, calon perlu memakai pakaian sukan, baju T berkolar, seluar panjang sukan, berkasut sukan dan berstokin.

Terdapat banyak lagi maklumat yang perlu diteliti seperti syarat kelayakan, kelayakan akademik, Kelayakan fizikal, Dokumen perlu bawa, Keistimewaan LLP TLDM dan jadual gaji. Untuk maklumat penuh iklan anda dinasihatkan merujuk IKLAN PENUH.

Diharapkan permohonan nanti diterima serta melepasi ujian-ujian yang diberi. Semoga Berjaya menjadi Tentera Laut TLDM suatu hari nanti.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here