PENTING : MESTI BACA

PERHATIAN

Sebagai pelawat dan pengguna xpresi.org ini, anda adalah secara automatik akur serta faham HAKCIPTA DAN SYARAT-SYARAT YANG DINYATAKAN DI KESELURUHAN HALAMAN INI :

Hakcipta terpelihara tidak dibenarkan mengulangcetak mana-mana  bahagian daripada website xpresi.org ini dalam apa jua bentuk sama ada cetakan atau pun elektronik, tanpa terlebih dulu mendapat izin bertulis daripada Super Administrator, Administrator dan penulis website xpresi.org ini.

PERKATAAN/LINK ( PENTING : MESTI BACA ) ITU SENDIRI ADALAH SATU PERINGATAN UNTUK PEMBACA MEMBACANYA.

Perkara A

Syarat-syarat/etika dan peraturan penggunaan:

 1. Pengguna hendaklah menjaga etika dengan memberikan nasihat dan cadangan yang bernas dengan penuh keikhlasan menolong.
 2. Perlu diingatkan kepada pengguna bahawa nasihat dan bimbingan yang diberi oleh pengguna lain ataupun pemilik web/blog ini tidak semestinya satu jalan penyelesaian ia hanyalah sekadar panduan. Usaha menyelesaikan masalah sebenarnya datang dari diri anda sendiri.
 3. Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, kaum mahupun agama lain. Bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.
 4. Dilarang sekali menghantar dan menggunakan unsur-unsur lucah. Tidak kira dengan apa cara sekalipun.
 5. Ada baiknya jika laman ini dijadikan tempat perkongsian masalah, perkongsian maklumat, perkongsian ilmu, mengurangkan stress dan permuafakatan sesama insan.
 6. Tindakan akan diambil jika berlaku penyelewengan etika ketika menggunakan laman ini. Gunakanlah seikhlasnya sebagai insan yang cintakan keharmonian.
 7. Segala Aktiviti dalam www.xpresi.org ini, Pihak Super admin/admin tidak bertanggungjawab secara langsung dan sangat melarang segala bentuk penghantaran / persembahan / penulisan / seantaranya yang melanggar hakcipta dan undang-undang media yang diperuntukkan oleh mana-mana negara.
 8. Pihak pentadbir web tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini.
 9. Anda adalah dimaklumkan bahawa segala info dan sebaran dalam xpresi.org ini adalah dalam kategori sumber sekunder, anda adalah digalakkan merujuk sumber primer setiap sebaran yang telah dibuat.
 10. Anda adalah dimaklumkan bahawa segala berita tentang kerjaya tidak akan ditutup penerbitannya, walaupun tarikh permohonan telah tamat, walaubagaimanapun ia akan ditutup pada tahun berikutnya atau 2 tahun berikutnya bagi tujuan rujukan dan maklumat butiran.
 11. Segala berita dan sebaran tidak semestinya tepat dan terkini, adakalanya berlaku kelemahan tertentu manusia dan ia bukanlah boleh menjadi satu sebab untuk dijatuhkan sebarang pertuduhan.
 12. Anda dinasihatkan supaya tidak bergantung sepenuhnya dengan info, berita, sebaran yang akan atau telah diterbitkan. Anda perlu sendiri selidiki kesahihan sebelum menerima ianya adalah benar dan tepat.
 13. Segala jawapan dan sebaran yang melibatkan informasi ataupun fakta adalah tidak semestinya tepat, Semua jawapan dan sebaran adalah memerlukan pembetulan dari sesiapa sahaja sekiranya ia salah atau tidak benar.
 14. Aplikasi chating/sembang termasuk ‘ room ‘ adalah untuk pertanyan, komunikasi positif dan kesihatan emosi diri, sebarang penggunaan untuk tujuan negatif dan merosakkan adalah dilarang sama sekali.
 15. Anda dimaklumkan bahawa xpresi.org ini keseluruhannya adalah untuk perkara positif sahaja, sebarang tindakan negatif dan melibatkan kerugian adalah tidak dibenarkan.
 16. ( [email protected] ) Anda dimaklumkan bahawa saya iaitu super administrator, administrator tidak bertanggungjawab sepenuhnya kepada sebarang kerugian, kerosakan, aspek2 negatif yang berlaku kepada pembeli sekirannya berurusan dengan pihak yang membuat urusniaga. ” Kami hanya pihak membenarkan ruang iklan disewa..dan bukan menjual dan berurusniaga barangan tersebut “
 17. Pihak yang memohon iklan hendaklah bertanggungjawab menyediakan iklan dan barangan yang tidak salah disisi undang-undang serta barangan yang betul-betul benar.. Kami amat melarang sesuatu urusniaga yang merosakkan, menipu, lucah, merugikan dan menimbulkan perkara-perkara negatif kepada pelawat kami.
 18. Anda dimaklumkan penggunan ” saya ” ” Kami ” adalah diri pemunya website xpresi.org ini iaitu Hapizi Bin Mohamed serta kumpulannya.
 19. Kesemua peraturan dan syarat dinyatakan di muka surat/page ini adalah diterima pakai sebagai syarat dan peraturan bagi tempoh bermula dari 2007 sehingga sekarang; setiap pengguna dan pelawat secara automatik akur dan faham dengan segala yang dinyatakan.

TAMAT PERKARA A 1-19

 

Apa itu xpresi? xpresi ni untuk apa?

Xpresi banyak menerima soalan diatas dari pengguna baru web ini oleh itu dengan menggunakan xpresi anda boleh….

 • Klik dimana sahaja..( tidak melangar etika kemanusiaan )
 • Menulis, komen apa sahaja..( tidak melanggar etika kemanusiaan )
 • menghantar masalah/pertanyaan sendiri
 • membantu org lain dengan menjawab/membimbing masalah atau pertanyaan yang dihantar
 • Mendapatkan berita dan informasi terbaru kerjaya dan pendidikan
 • Chating
 • Dengar radio/tv online
 • Dan banyak lagi…

Siapa yang boleh gunakan Xpresi.org ini?

 • Semua orang tidak kira agama, kaum, fahaman, umur, pangkat, pekerjaan, jantina boleh menggunakan xpresi.org ini.

Penjelasan kategori-kategori di xpresi.org

> Cetusan sahabat

 • Kategori ini adalah dimuatkan dengan artikel-artikel motivasi bebas yang ditulis oleh super administrator, administrator ataupun dari penghantaran ikhlas pengunjung setia xpresi.org.
 • Artikel di kategori ini dihantar paling kurang setiap hari kecuali sabtu dan ahad.
 • Tujuan kategori ini adalah untuk memberikan input positif serta motivasi kepada pembaca serta penulis dalam membentuk generasi yang positif.

> Diari Abe G

 • Kategori ini adalah dimuatkan dengan artikel-artikel peribadi dan bebas yang ditulis oleh super administrator, administrator.
 • Artikel di kategori ini dihantar sepanjang masa sekiranya perlu.
 • Tujuan kategori ini adalah untuk memberikan kebebasan kepada pentadbir web meluahkan apa yang hendak dizahirkan.

> Berita

 • Kategori ini adalah dimuatkan dengan berita/sebaran  yang ditulis untuk sebaran oleh super administrator, administrator.
 • Artikel di kategori ini dihantar sepanjang masa sekiranya perlu.
 • Tujuan kategori ini adalah untuk memberikan berita dan makluman berkenaan kerjaya, serta pendidikan.

> Xinfo

 • Kategori ini adalah dimuatkan dengan informasi-informasi bebas yang ditulis oleh super administrator, administrator ataupun dari penghantaran ikhlas pengunjung setia xpresi.org.
 • Artikel di kategori ini dihantar sepanjang masa sekiranya ada maklumat.
 • Tujuan kategori ini adalah untuk memberikan informasi serta pendidikan dan kemahiran.

> Xronda

 • Kategori ini adalah dimuatkan dengan catatan tempat menarik yang ditulis oleh super administrator, administrator ataupun dari penghantaran ikhlas pengunjung setia xpresi.org.
 • Artikel di kategori ini dihantar setiap sabtu dan ahad.
 • Tujuan kategori ini adalah untuk menyediakan bahan yang lebih menarik serta menghiburkan supaya mereka yang tinggal jauh boleh melihat persekitaran yang lain dari biasa di tempatnya.

***Anda dialukan secara sukarela untuk berkongsi bahan dan informasi kepada Super Adminstrator bagi menjadikan xpresi.org ini lebih bermanfaat kepada ramai orang***Segala sumbangan ikhlas anda amat dihargai.

***Laman xpresi.org ini amat menggalakkan sifat ceria, periang, profesional, bersahaja .. Anda boleh gunakan dengan rasa gembira dan ikhlas, selagi ia tidak melanggar syarat dan peraturan A ( 1-15 ) .

SEBARANG PERKONGSIAN BAHAN DAN MAKLUMAT BOLEH DIKONGSI DI HUBUNGI SAYA

ANDA JUGA BOLEH MENGENALI DIRI SUPER ADMINISTRATOR DI TENTANG SAYA

KESEMUA SYARAT DAN MAKLUMAN YANG DINYATAKAN ADALAH DEMI KEBAIKAN SEMUA PIHAK SERTA MELAHIRKAN GENERASI YANG BERSIH DARI SIFAT NEGATIF SERTA MEMBINASAKAN.

Untuk pembaca dan pelawat, tidak perlulah adik2 dan abang2 serta kakak bimbang dengan peraturan syarat yang dinyatakan, saya yakin anda semua adalah sentiasa positif..syarat tersebut adalah untuk kegunaan mempertahankan diri/maruah saya dan bukan untuk menyerang orang lain. Saya tetap seorang kaunselor sekolah yang sentiasa mengutamakan kebaikan, keikhlasan, budi bicara dan perikemanusiaan.. Gunakanlah xpresi.org ini dengan rasa seronok dan ikhlas…Semoga anda semua dimurahkan rezeki, panjang umur serta berjaya di dunia dan akhirat..amin.

Terima Kasih

Hapizi Bin Mohamed

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
mohd izzul hafiz
mohd izzul hafiz
Guest
7 years ago

asalamualaikum..sekiranya sy habis diploma dlam dalam kejuruteraan kemahiran automasi adakh sy bleh memohon praktikal atau pun kerja di petronas??.

shah
shah
Guest
10 years ago

saya berumur 30 tahun,bekerja di sebuah sekolah menengah sebagai Pembantu Tadbir sejak tahun 2005.
Bagaimana caranya untuk saya dapat melanjutkan pelajaran supaya saya boleh menjadi seorang guru,sebab nak masuk maktab umur kelayakan ialah 20 tahun,tolong bagi saya maklumat untuk ini

QStaff1
Editor
Reply to  shah
10 years ago

Setakat ini kami masih belum pasti tentang ini..mungkin dengan menyambung pengajian ke IJazah sarjana muda pendidikan membuatkan en shah kembali semula dalam landasan perguruan..

Abu Bakar bin Hj Haron
Guest
10 years ago

BEST OF LUCK over paperless government made more conviniance