Peringatan Tarikh Kemaskini Matrikulasi 2012 Akan Berakhir

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Kesempatan ini ingin saya memperingatkan pelawat serta rakan sekalian bahawa tarikh kemaskini untuk kemasukan ke Matrikulasi 2012 akan berakhir tidak lama lagi. Mengikut maklumat dari portal rasmi Matrikulasi, ia akan berkahir pada 20 febuari 2012. Bagi yang belum mengemaskini, masih ada kesempatan bagi mereka yang belum berbuat demikian.

Bagaimana cara kemaskini permohonan matrikulasi

Untuk membuat kemaskini perlu berbuat demikian di

http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/kemaskini/login_kemaskini.cfm

Untuk mengemaskini, pelajar hanya perlu memasukkan  nombor kad pengenalan atau nombor angka giliran SPM sahaja. Sila sebarkan kepada rakan terdekat untuk juga membantu mereka. Terima Kasih.

5 thoughts on “Peringatan Tarikh Kemaskini Matrikulasi 2012 Akan Berakhir”

  1. Salam
    saya ingin membaiki keputusan SPM saya.. saya hanya mendapat 4A 4B 1C BM A SJ A+ PAI A MT A BI B BIO B ADD MATH B KIMIA B FIZK C+.. Adakah keputusan sebegini di terima di matrix pada sains hayat kerana saya sangat2 bermint mnjdi Doctor? apa pendapat cikgu sekiranya saya menyambung pelajaran saya dalam bidang diploma sains? yang mana lbih baik antara matrix mahupun diploma sains?

  2. Salam,
    Saya ingin menjadi Dentist, tapi saya hanya mendapat 4A 5B (BMA-, BI B+, PI A, SEJ A, MAT A, AD MT B, PHY B+, CHE B & BIO B). Apa perlu sy lakukan, layak kah sy mendapat tempat di matrikulasi kalau tak apa perlu saya lakukan?. Adakah sy harus menukar bidang yang saya inginkan?

  3. Slam cikgu. Skiranya sya blum menyemak p’mohonan saya,adakah ia akan m’jejaskan p’mohonan itu? Sya bimbang klau2 ia akan m’pengaruhinya.

    1. Kemaskini dah berakhir..rasanya tak menjejaskan..cuma bimbang ada perubahan maklumat penting pemohon yg tidak dikemaskini..jika tidak dikemaskini..yang haritu diterima pakai..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top