Permohonan Biasiswa JPA Untuk Program-Program di Politeknik 2011

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Permohonan Biasiswa Tajaan JPA Pelajar Politeknik

Bagi pelajar politeknik yang ingin memohon biasiswa dari JPA bolehlah membuat permohonan melalui permohonan yang telah dibuka kini. Maklumat membuat permohonan buat masa ini adalah terhad dan ianya hanya dibuka kepada pelajar politeknik. Jika ikut pengalaman tahun lepas, had umur untuk memohon adalah tidak melebihi 19 tahun pada tarikh iklan permohonan dikeluarkan. Jika mengikut permohonan sebelum ini, sudah tentu permohonan di tujukan kepada yang mengikuti pengajian tahun pertama untuk pengajian sekarang.

Syarat Akademik permohonan 2010

Jika mengikut tahun lepas, ia memerlukan sekurangnya gred c dalam Bahsa Melayu dan Memperoleh sekurangnya gred B dalam 6 matapelajaran lain.

Info Tambahan :  Syarat dan Permohonan German-Malaysian Institute (GMI) 2022

**Hanya maklumat syarat bagi tahun 2010 sahaja dapat dikongsi, untuk permohonan kini tiada dinyatakan, sila hubungi pihak bekenaan untuk mendapatkan maklumat lebih tepat.

Cara memohon

Untuk memohon hanya perlu melalui permohonan online di alamat http://esilav2.jpa.gov.my/online_progs/poli/manipulate_data/apply/forms/login.php#banner

Atau ke laman rasmi eSILA  JPA dialamat http://esilav2.jpa.gov.my/

Maklumat lanjut dan pertanyaan

Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan bolehlah ke :

  1. Menghubungi talian 03 88853541, 03 88853552 atau email kepada [email protected]
  2. Atau anda perlu sentiasa berkunjung ke web esila JPA untuk mendapatkan maklumat lanjut dan terkini tentang permohonan dan syarat permohonan.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments