Permohonan dan Tarikh Permohonan PISMP 2016

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Kami menerima banyak soalan berkaitan tarikh permohonan PISMP 2016, Dari sumber kami Permohonan PISMP 2016 akan dibuka untuk tempoh terdekat ini. Permohonan PISMP ini adalah permohonan yang popular kerana ramai yang ingin menjadi guru kerana ia lebih terjamin. Untuk pengetahuan, sejak kebelakangan ini ada isu guru yang tidak dapat ditempatkan selepas pengajian berikutan isu guru berlebihan di media massa. Kadar permohonan yang tinggi ini membuatkan pengambilan graduan baru pendidikan ini juga akan diperketat dan ditapis dahulu. Semestinya keputusan akademik yang cemerlang dipilh disamping berjaya melepasi saringan Ujian MedSI dan temuduga yang dilaksanakan.

Info Tambahan :  Kesilapan Permohonan UPU Pengambilan Kedua 2021

Jika mengikut sumber laman web KPM setakat ini masih belum ada tarikh permohonan PISMP akan dibuka. Walaubagaimanapun, kami ada menerima maklumat dari email sumber yang boleh dipercayai melalui keratan akhbar. Jika mengikut keratan akhbar tersebut maklumat permohonan PISMP akan dibuka :

Tarikh Permohonan PISMP 2016

Tarikh Buka 10 Mac 2016
Tarikh Tutup 27 Mac 2016

 

Maklumat Lanjut Permohonan PISMP 2016

Bagi memberi gambaran sebenar permohonan PISMP 2016 ada baiknya anda meneliti keratan akhbar yang disertakan bagi memudahkan perancangan dan persediaan permohonan PISMP akan datang. Perlu diingatkan, jika dirujuk di Laman Rasmi KPM masih belum ada lagi maklumat berkaitan permohonan dan pastikan anda sentiasa merujuk Laman Rasmi KPM untuk membuat sebarang tindakan.

Permohonan PISMP 2016

Permohonan PISMP 2016

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Yati
Yati
Guest
6 years ago

Tarikh dah keluar ni, moga ak dapat. Berharap sangat

nik asraf
nik asraf
Guest
Reply to  Yati
5 years ago

Bile trikh temuduga tentera darat….
Fb nik asraf