Permohonan dan Tarikh Permohonan PISMP 2016

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Kami menerima banyak soalan berkaitan tarikh permohonan PISMP 2016, Dari sumber kami Permohonan PISMP 2016 akan dibuka untuk tempoh terdekat ini. Permohonan PISMP ini adalah permohonan yang popular kerana ramai yang ingin menjadi guru kerana ia lebih terjamin. Untuk pengetahuan, sejak kebelakangan ini ada isu guru yang tidak dapat ditempatkan selepas pengajian berikutan isu guru berlebihan di media massa. Kadar permohonan yang tinggi ini membuatkan pengambilan graduan baru pendidikan ini juga akan diperketat dan ditapis dahulu. Semestinya keputusan akademik yang cemerlang dipilh disamping berjaya melepasi saringan Ujian MedSI dan temuduga yang dilaksanakan.

Jika mengikut sumber laman web KPM setakat ini masih belum ada tarikh permohonan PISMP akan dibuka. Walaubagaimanapun, kami ada menerima maklumat dari email sumber yang boleh dipercayai melalui keratan akhbar. Jika mengikut keratan akhbar tersebut maklumat permohonan PISMP akan dibuka :

Tarikh Permohonan PISMP 2016

Tarikh Buka10 Mac 2016
Tarikh Tutup27 Mac 2016

 

Maklumat Lanjut Permohonan PISMP 2016

Bagi memberi gambaran sebenar permohonan PISMP 2016 ada baiknya anda meneliti keratan akhbar yang disertakan bagi memudahkan perancangan dan persediaan permohonan PISMP akan datang. Perlu diingatkan, jika dirujuk di Laman Rasmi KPM masih belum ada lagi maklumat berkaitan permohonan dan pastikan anda sentiasa merujuk Laman Rasmi KPM untuk membuat sebarang tindakan.

Permohonan PISMP 2016
Permohonan PISMP 2016

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

2
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nik asrafYati Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Yati
Guest
Yati

Tarikh dah keluar ni, moga ak dapat. Berharap sangat

nik asraf
Guest
nik asraf

Bile trikh temuduga tentera darat….
Fb nik asraf