Permohonan Diploma Teknousahawan IKM Kedah

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

PeluangĀ baik kepada pelajar yang minat bidang kemahiran. Institut Kemahiran MARA IKM Alor Setar kedah telah membuka permohonan untuk Diploma Teknousahawan yang menfokuskan rekabentuk dan pengeluaran Fabrik.

Siapa yang layak?

Untuk diterima dan permohonan seharusnya memenuhi syarat permohonan yang diberi. Jika anda lulusan SPM/ SPM ( V ) ATAU Lulusan Sijil Kemahiran Tahap 3 seharusnya anda meneruskan bacaan hingga akhir maklumat ini.

Diploma Teknousahawan
Diploma Teknousahawan

Syarat Kelayakan Diploma Teknousahawan

  • Warganegara Malaysia dan Bumiputera
  • Kreatif, boleh melukis dan menjahit
  • Lulus SPM/ SPM ( V ) ATAU
  • Lulusan PMA ( Giatmara/ KM/KKTM/ KPTM ) Atau KV, ILKA, UA dan IPTS dengan lulus Sijil Kemahiran Malaysia ( SKM ) Tahap 3 ATAU setara dalam bidang feshen/ tekstil/rekabentukgrafik atau
  • Berpengalaman dalam bidang berkaitan selama 2 tahun
  • Lulus temuduga dan ujian kemahiran

Bagaimana ingin memohon?

Anda perlu mengisi Borang yang disediakan dan dihantar ke alamat IKM Alor setar, Jalan Kota Tanah, 05050, alor setar Kedah.

Anda juga boleh menghubungi En Munzir ( 012-5911033) atau En Mohamad Faizan ( 0195223181 )

Tarikh tutup permohonan

Tarikh tutup permohonan pada hujung bulan ini iaitu 29 Ogos 2016

Pemilihan untuk ke bidang kemahiran ini dilihat bijak kerana mungkin kemahiran yang ada mampu mewujudkan pekerjaan sendiri dan menambah pendapatan. Ilmu kemahiran amat berharga kerana tidak ramai yang mahir dalam sesuatu bidang. Kesempatan ini menjadikan anda profesional dan mampu menghasilkan produk yang laris dipasaran.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of