Permohonan Diploma Teknousahawan IKM Kedah

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

PeluangĀ baik kepada pelajar yang minat bidang kemahiran. Institut Kemahiran MARA IKM Alor Setar kedah telah membuka permohonan untuk Diploma Teknousahawan yang menfokuskan rekabentuk dan pengeluaran Fabrik.

Siapa yang layak?

Untuk diterima dan permohonan seharusnya memenuhi syarat permohonan yang diberi. Jika anda lulusan SPM/ SPM ( V ) ATAU Lulusan Sijil Kemahiran Tahap 3 seharusnya anda meneruskan bacaan hingga akhir maklumat ini.

Diploma Teknousahawan

Diploma Teknousahawan

Syarat Kelayakan Diploma Teknousahawan

  • Warganegara Malaysia dan Bumiputera
  • Kreatif, boleh melukis dan menjahit
  • Lulus SPM/ SPM ( V ) ATAU
  • Lulusan PMA ( Giatmara/ KM/KKTM/ KPTM ) Atau KV, ILKA, UA dan IPTS dengan lulus Sijil Kemahiran Malaysia ( SKM ) Tahap 3 ATAU setara dalam bidang feshen/ tekstil/rekabentukgrafik atau
  • Berpengalaman dalam bidang berkaitan selama 2 tahun
  • Lulus temuduga dan ujian kemahiran

Bagaimana ingin memohon?

Anda perlu mengisi Borang yang disediakan dan dihantar ke alamat IKM Alor setar, Jalan Kota Tanah, 05050, alor setar Kedah.

Anda juga boleh menghubungi En Munzir ( 012-5911033) atau En Mohamad Faizan ( 0195223181 )

Tarikh tutup permohonan

Tarikh tutup permohonan pada hujung bulan ini iaitu 29 Ogos 2016

Pemilihan untuk ke bidang kemahiran ini dilihat bijak kerana mungkin kemahiran yang ada mampu mewujudkan pekerjaan sendiri dan menambah pendapatan. Ilmu kemahiran amat berharga kerana tidak ramai yang mahir dalam sesuatu bidang. Kesempatan ini menjadikan anda profesional dan mampu menghasilkan produk yang laris dipasaran.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x