Permohonan Ke Tingkatan 4 Sekolah Berasrama Penuh SBP 2015

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Anda minat membuat permohonan ke SBP? Permohonan ke Sekolah Berasrama Penuh SBP bagi tahun 2015 telah dibuka kini sehingga 30 Disember 2014.

Memilih meneruskan pengajian ke SBP ini merupakan salah satu pilihan bijak kerana sesi pembelajaran akan lebih menarik dan terancang melalui persaingan sihat pendidikan dan pembelajaran dalam persekitaran pelajar yang terpilih cemerlang dari segi akademik dan sahsiah di SBP.

Permohonan ke SBP tingkatan 4 telah dibuka untuk permohonan online kini melalui Laman Web yang disediakan ( Rujuk Sini )

Info Tambahan :  Cara Beli Pin UPU 2024/2025

Untuk pengetahuan, SBP menawarkan aliran- aliran seperti  Sains Tulen, sains tulen agama, sains teknikal, Agama iktisas dan sains social. Walaubagaimanapun, bukan semua sekolah SBP menawarka aliran seperti dinyatakan diatas, aliran yang ditawarkan adalah mengikut sekolah tertentu. Untuk itu, ada baiknya anda meneliti Senarai sekolah SBP mengikut negeri  dan Aliran yang ditawarkan ( Maklumat Lanjut ).

Kandungan matapelajaran dalam aliran SBP

Dibawah adalah matapelajaran yang diambil dalam aliran yang dipilih :

Permohonan Ke Tingkatan 4 Sekolah Berasrama Penuh SBP 2015 1
Aliran SBP 2015

Untuk membuat permohonan, anda dinasihatkan membaca dengan teliti Panduan permohonan yang disediakan ( maklumat lanjut ) dan mula memohon.

Semoga permohonan anda berjaya dan mampu memberikan lebih motivasi dan semangat dalam mencapai kecemerlangan kelak. Selamat berjaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *