Permohonan kemasukan UiTM 2011

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi yang berminat untuk meneruskan pengajian ke Universiti Teknologi Mara ( UiTM ), permohonan dibuka kepada Bumiputera Warganegara Malaysia untuk mengikuti program di Universiti Teknologi MARA :

  • Permohonan boleh dibuat melalui Sistem permohonan kemasukan UiTM
  • Permohonan bermula 1 Mac 2011 (Selasa)dan tarikh tutup permohonan pada 31 Mac 2011 (Khamis).
  • Pemohon dikehendaki membeli no. slip melalui Bank Simpanan Nasional (BSN) dengan menggunakan no. kad pengenalan pemohon (bukan wakil) di cawangan BSN.
  • Untuk maklumat lanjut dan tepat sila rujuk Iklan Pemohonan kemasukan

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :

Mengenai Masalah Teknikal Permohonan Online :Tel: (+603) 55211376/1381/1383    Fax : (+603) 55442197

Email:[email protected]

Mengenai Program-program yang Ditawarkan: Dekan,Nama Fakulti Yang BerkenaanUniversiti Teknologi MARA40450 Shah AlamSelangor Darul Ehsan

No. Tel : 03-55442000 http://www.uitm.edu.my

Mengenai Pengambilan dan Keputusan Permohonan: Ketua,Bahagian Pengambilan Pelajar,Bangunan UiTM International Centre (UIC)Universiti Teknologi MARA,40450 Shah AlamSelangor.

No Tel: 03-55443164 / 3165 / 3166 / 3174 / 3175

www.pengambilan.uitm.edu.my

email : [email protected]

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
79 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
biela
biela
Guest
5 years ago

Assalamualaikum..sya nur nabila..saya adlah pelajar lpasn spm 2014…sye mndpt kputsn 4A 1A- 1B 1C 1C+ 1D..saya mndpt d for addmth…sye tlh mmhon ke ipta tpi tidk dpt..adkh ia disbbkn addmth D..sy tlh mmbuat rayuan ke uitm..sye mmbuat rayuan untuk diplom perakaunn…adakah kputusn spm sye itu lyk untuk mmhon diploma acc..

rohani
rohani
Guest
5 years ago

assalamualaikum . klau mat dgn bi d lepas x mohon u yg lain semua kredit

rohani
rohani
Guest
5 years ago

Assalamualaikum . tuan saya ingin bertanya . klau mat dan bi Dpt D adakah saya lepas memohon di UITM ? Yg lain semua kredit ? harap balas secepat mungkin .

nadhirah ibrahim
nadhirah ibrahim
Guest
8 years ago

saya dah mohon untok 2nd intake . .
bile bleyh tau kptusan nye ???

NURFADHILAH BT ABD KHALID
NURFADHILAH BT ABD KHALID
Guest
8 years ago

sye da isi kt borg upu tp sye xykin r…..klu da isi kt c2,mean xya isi kt uitm an?????sme jerrrr???!!!!

SYIFA
SYIFA
Guest
8 years ago

selain upu kita kene isi yang lain ke…

awie
awie
Guest
Reply to  fiziesss
8 years ago

nak tnya,matematik saya e,boley kew sy amek jurusan pengurusan perniagaan,layak kew sy?

ira
ira
Guest
8 years ago

salam..nk tnya..sy adalah pelajar di kolej komuniti dlm bidang sijil kencantikan dan dananan…sy berhasrat nk smbg diploma jurusan berkaitan kecantikan di ipta…boleh x bantu sy ipta mne yg ade jurusan tu…

QStaff1
Editor
Reply to  ira
8 years ago

salam..adik Ira boleh semak senarai program yang ditawarkan mengikut kategori di https://online.mohe.gov.my/upu/vteilka/fepanduan/index.php

LINA
LINA
Guest
8 years ago

Salam..kalau lepasan asasi um nak mintak ijazah tp second intake uitm layak x? Sebab keliru bila check syarat utk sesi disember ada list syarat termasuk lepasan PASUM. Tapi bila tgk senarai program dia cuma listkan matrikulasi jer. x cakap pun asasi
So, boleh ker nak minx?

QStaff2
Editor
Reply to  LINA
8 years ago

Salam..sy tak berapa pasti hal ini..tapi kebiasaanya asasi dari universiti lebih sukar memohon sambung ke universiti lain..ia cuma memberi kelebihan memohon di universiti semasa..

adam
adam
Guest
8 years ago

slm…nk tnya bla keputusan uitm second intake utk degree kuar????

yusma farhan
Guest
8 years ago

as salam, sy ingin b’tanya bilakah permohonan untuk kemasukan 2012 bagi lpasan spm 2011 boleh dibuat..

zackbuntu
zackbuntu
Guest
8 years ago

1 je masalah yg memeningkan kpala sy.. syarat am utk masuk ipta dah dipenuhi… bila semak dkat imascu.upu..tawaran terhad atas sebab syarat khas xdipenuhi… subjek sc smua A+ tp math sye jtuh sbb sye cuai… mate d… agak2.. layak ke~~
harap ke diploma pengajian sains,FAKULTI SAINS PENTADBIRAN DAN PENGAJIAN POLISI…defisit sikit je.. adess

anis
anis
Guest
9 years ago

emm assalamualaikum..saye anis..emm saya ingin bertanyer..bile keputusan penganbilan kedua uitm akan keluar..dan saya patut buka di website mane…sebenarnyer saye amat risau..sebb sayer tidak dpt mane2 ipta..saye dpt 5a3b dlm spm 2010 thn lalu..tetapi saye mengambil bhagin seni kecantikan…mksud sye..aye amik vokasional..syer dpt bm A- sn A- agama A- persolekan A- dandanan rambut A..bi B math Bt..sej Bt…saye sgt mengharapkan..kemasukan saye pd pengambilan thn ini..boleh saye tahu bile keputusan akan keluar beserta website yg patuut sayer search..terime kasih bnyak2..atas kerjesame yg diberikan.

farouqy
farouqy
Guest
9 years ago

bila keputusan permohonan second intake 2011/2012 for uitm akan dapat tahu?

KAVITHA A/P KUMARAVELLU
KAVITHA A/P KUMARAVELLU
Guest
9 years ago

SAYA PELAJAR LEPASAN SPM 2010 DAN SAYA TELAH CUBA SEMUA PROGRAM SEPERTI IPTA,ILP,KASTAM,PDRM,IMIGRESAN DAN LAIN2 LAGI TETAPI SAYA GAGAL UNTUK MEMASUKINYA…..SAYA SANGAT RISAU TENTANG MASA DEPAN SAYA NANTI TERTINGGAL….SAYA SANGAT BERMINAT UNTUK MEMASUKI UITM BOLEH SESIAPA TOLONG SAYA UNTUK MEMBERITAHU MAKLUMAT CARA KEMASUKAN????

rara
rara
Guest
9 years ago

salam 🙂 sy ingin memohon kmasukan uitm sesi ke2 nov ini sy telah memohon DIP SC (pilihan pertama), DIP TECHNO MKANAN, DIP MIKROBIO, DIP KJURUTERAAN MKANAN, DIP STATISTIK & last skali DIP COMP SC.. sy ingin b’tnya,adakah smua course yg sy minta itu menawarkan program FAST TRACK, dan sterusnya sy dpt mnyambung ijazah sy di uitm juga ? sy merupakan bekas pelajar asasi UM, malangnya UPU telah menawarkan course yg sy tidak inginkan..sy redha.. pepun, sy ingin mohon smbung dip UITM FAST TRACK, utk jimat masa & memenuhi course yg sy inginkan.. sy akn mnggunakan result spm 2009 sy ;… Read more »

hanis
Guest
9 years ago

tma kasih…hee

hasbi
Guest
9 years ago

Assalamualaikum…., saya lepasan SPM 2010,saya x dapat UiTM dan IPTA
yang lain masa keputusan UPU yang lalu. Tapi saya dapat Politeknik ambilan
disember. Saya dah mohon UiTM second intake. Keputusan SPM saya ialah
1A 4B 1C 2D 1E.., BM-b, BI-b, Sej-B, Moden Maths-B+, P.Islam A-,
Add Maths-D, Fizik-E, Biologi-D, Kimia-C+… rasanya saya dapat x UiTM second intake ini…???? Harap balas,,, thank u

hasbi
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

Terima Kasih kerana balas. Untuk UiTM second intake nie…, saya mohon 3 diploma dari fakulti sains gunaan, 2 diploma dari fakulti perakaunan, 1 diploma dari fakulti perniagaan. Untuk makluman, semua kursus tersebut saya LAYAK memohon…, apa pandangan Cik Fiziesss….?? Adakah kursus itu ada banyak persaingan?? Adakah saya perlu ubah kursus yang dipohon??
Salah satu diploma dari fakulti sains gunaan ialah Dip. Industri Perkayuan…

hanis
Guest
9 years ago

wat msa skunk,sya mmg tak dpt mna2 ipta lg..kputusan saya 5a 1c 5d..bm a,mat a,sej a,pendidikan alquran dan sunah a,syariah a,admath c,bi d,bio d,pzik d,kmia d,b,arab d,,agk2 ada pluang crh tak tuk sya dpt ipta??? :-((

hanis
Guest
Reply to  hanis
9 years ago

kt uitm scond intke..sya amek kos tknologi kretif..agk2 dpt tak?
mmg sya xmnt pom nk amek kos sains..tp sya mnt sgt nk amek kos tknologi kretif uh…

hanis
Guest
9 years ago

salam..bla keputusan uitm(diploma)y scond intke? :monkey:

hanis
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

takla..kn ada y bwu mhon..pemohonan buka i julai aetu..ni y scond intke pnye ?:-)

hanis
Guest
Reply to  hanis
9 years ago

saya memang nk sgt jwpannya..plez

FAR
FAR
Guest
9 years ago

SALAM
saye nk tyer, ari tu mse isi UPU sy hanya lampirkan kepusan smpai semester 5 sahaja. keputusan keseluruhan yang terbaru ni kena email ka???
tq..

marhana
marhana
Guest
9 years ago

salam , apa email bahagian kemasukan pelajar ke uitm ekk?

Busy
Busy
Guest
9 years ago

salam, kalau terus ke uitm untuk memohon kemasukan bulan jun ini boleh ker? sebab saya dah terlewat membuat rayuan secara online. terima kasih

Hafiz
Hafiz
Guest
9 years ago

Saya ingin memohon untuk kemasukkan ke UITM bagi ijazah dalam bidang “graphic design”.. Masalah saya sekarang ialah saya tidak tahu secara jelas bilakah tarikh pengumuman iklan permohonan tersebut disiarkan.. Ini kerana saya memang sudah berhasrat untuk menyambung pengajian ke Uitm dari tahun 2010 lagi cuma terlepas peluang kerana tidak tahu pengumuman yang disiarkan.. Juga cara memohon.. Keputusan spm saya hanya 2A,3B,3C,2D.. saya telah pun semak dan ianya melepasi tahap untuk saya memohon dalam bidang graphic design di Uitm.. Disokong dengan diploma dalam bidang Teknologi Multimedia saya,yang hanya mengutip pointer sebanyak 3.18.. ianya membolehkan saya memohon.. cuma saya tidak tahu cara… Read more »

faiz
faiz
Guest
9 years ago

salam… kawan saya telah mndpt surat tawaran ke uitm.. soalan sya.. keputusan rayuan ke uitm ni tidak diumumkan melalui online ke? sebab kawan saya ni terus dapat surat dan dftar 16 jun ni… laman web upu kata minggu kedua jun baru dapat tahu keputusan rayuan

yana
yana
Guest
9 years ago

cm ne nk isi borang pemohonan??

ipy
ipy
Guest
9 years ago

saya terlepas unuk memohon untuk kemasukan ke uitm untuk lepasan SPM hari itu. bila lagi permohonan akan di buka ? saya lebih cenderung ke arah seni la. disenber ada pengambilan ka ?

faiz
faiz
Guest
9 years ago

saya xdapat ke uitm atau mana2 IPTA dan membuat rayuan.. adakah saya peluan saya untuk mendapat tawaran itu cerah.. saya mendapat 3A, 3B , 2C, 1D, 1E.. a=Bm, a- =agama, a=matematik .. b=fizik, b=sejarah. b+ =BI, c+ = kejrutraan lektrik, c+ = lukisan kjrutraan, d= kimia, e=addmath… saya memilih jurusan keutamaan dlm diploma bngunan dan ukur bahan …

faiz
faiz
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

tq.. insyaAALLAH kalau ada rezeki …

mirul
mirul
Guest
9 years ago

abg,boleh ke sy mohon pnjaman ptptn sebelum pergi daftar ke uitm??lg satu,adakah pembiayaan lain slain ptptn? ?:-)

amer
amer
Guest
9 years ago

salam,sy dtawarkn kursus diploma sains kompter,blehkah sekiranya sy membuat rayuan untuk menukar kursus ke bdang kjuruteraan mekanikal kerana sy meminati bdang kejuruteraan mekanikal,jika boleh bagaimanakah caranya,terima kasih…

zai
zai
Guest
9 years ago

assalamualaikum..keputusn spm sye tidak begitu baik.sye hnye mndpt 2A,3B,1C,1D,2E..A=SEJARAH & AGAMA ISLAM,B=ENGLISH,BHASA MELAYU & ICT,C=MATHEMATICS,D=PHYSICS,E=ADD MATHS & CHEMISTRY…apakah course yg sesuai untk saye??sye minat dlm bidang ict,multimedia & sgale yg b’kaitan teknologi maklumat spt networking dn bnyk lgi..tp adekah bidang ini menawarkan pluang pkrjaan yg luas dan gaji yg memuaskan..??

79
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x