Permohonan Kemasukan UITM sesi 2012 Universiti Teknologi Mara

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Permohonan Dari Lepasan STPM, Matrikulasi dan Diploma ke UITM

UITM telah membuka permohonan kepada yang berminat dan masih tidak mendapat tempat ke IPTA melalui kemasukan bagi sesi 2012. Tawaran adalah kepada lepasan diploma, matrikulasi serta STPM keatas yang layak kepada kekosongan yang sedia ada. Permohonan dibuka kepada Bumiputera warganegara Malaysia.

Permohonan UITM sesi 2012

Cara memohon kemasukan ke UITM

  • Permohonan boleh dibuat melaluiĀ  http://online.uitm.edu.my/ bermula 15 Oktober 2011 ( sabtu )
  • Sebelum memohon hendaklah membeli no slip ( no pin ) melalui Bank Simpanan Nasional ( BSN ) dengan menggunakan/ sertakan kad pengenalan masing-masing ( bukan wakil )
  • Ketika hendak memohon perlu memasukkan no pin yang dibeli untuk mengakses sistem permohonan
  • Sesi kemasukan ialah pada febuari 2012, kadar bayaran no pin adalah RM 10 bagi pengajian penerapan ( khusus untuk pelajar UITM sahaja ) manakala RM 17.00 kepada pemohon peringkat pengajian profesional dan ijazah sarjana muda.

Program Yang Ditawarkan

Terdapat 3 kategori program yang ditawarkan iaitu kategori profesional, sarjana muda sepenuh masa dan sarjan muda luar kampus/ setara sepenuh masa . Boleh lihat SINI

Syarat kemasukan

Untuk melihat syarat kemasukan bagi program pilihan boleh lihat SINI

Tarikh tutup permohonan

Tarikh tutup permohonan adalah pada 16 November 2011

Maklumat lanjut

Untuk maklumat lanjut anda dinasihatkan rujuk iklan penuh

Iklan 1, Iklan 2

Sila ke Menu utama permohonan iaitu di http://online.uitm.edu.my/

p/s : saya lihat ada program pendidikan/ Ijazah sarjana muda pendidikan yang ditawarkan, siapa yang berminat jadi guru, rebutlah peluang. Semoga berjaya..

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ika
Ika
Guest
7 years ago

Salam.saya nak masuk uitm.saya lepasan spm 2011..tapi saya xmohon mane2 lagi tmpt untuk blajar.mcm mane ye prosesnye?tolong saya. ada lagi x,permhonan untuk sesi skg nie?

nad
nad
Guest
8 years ago

salam. saya nak tau. kalau terlambat isi borang untuk permohonan uitm bagi second intake, macam mana ye? sebab baru tahu tarikh last permohonan tu pada 26 ogos

eryssa
eryssa
Guest
8 years ago

assalamualaikum.. pengambilan ijazah sarjana muda kt uitm bagi lepasan stpm untuk kmasukn tahun 2013 ada ke tak ye?? šŸ™‚ terima kasih…

eifa
eifa
Guest
8 years ago

Assalamualaikum..
Saya pelajar second intake batch 2009..boleh saya tahu adakan tarikh ttup pmbelian pin pada 26 augs 2012 adalah tarikh bg batch kami yer??
saya skrang last sem dan nak memnbuat pemohonan ke degree penerapan uitm…ramai yamg tertanya2 adakah tarikh 26 tersebut tarikh ttup bg batch kami..jika btl, maknanya kami semua terlepas…adakan tarikh pembelian pin akan di buka semula??

linda
linda
Guest
8 years ago

assalamualaikum.,
bila tarikh last beli no pin bsn untuk intake kedua uitm ni..lagi satu no pin bsn ada satu jenis ja ka atau kna bagitau nak beli no pin untuk uitm?

eyfa
eyfa
Guest
8 years ago

Salam,sya bdak lpsan spm…sya nk mohon msuk uitm…sya ingin thu permohonan kemasukan ke uitm blan brapa setiap tahun???untk pngethuan tuan,sya sdah tlpas untk prmohonan yg d buat UPU…sya hrap tuan dpt mnolong sya…

QStaff2
Editor
Reply to  eyfa
8 years ago

Salam..kalau tak silap kami ada 2 kali..

diana
diana
Guest
Reply to  eyfa
8 years ago

assalamulaikum,kepada adik2 semua uitm dh buka intake 2 untuk tahun nie… boleh beli no.pin dr 2 julai hingga 26 ogs 2012.. Sila beli sekarang untuk mendapatkan tempat dan semoga tidak terlambat..Terima kasih~ semoge berjaye dalam permohonan nanti..

MOHAMAD NORASLAM B MOHD NOOR
MOHAMAD NORASLAM B MOHD NOOR
Guest
8 years ago

salam,sy lpasn spm tp blom memohon ke uitm,so adkh sy msh blom trlmbat..sy nk sgt smbung bljar ke pringkat yg lbh tngi.,

ZUL
ZUL
Guest
8 years ago

Assalamualaikum……saya nak tanya tentang pengambilan untuk program lepasan diploma sesi kedua selepas pengambilan melalui upu untuk sesi september masih ada untuk tahun 2013?…sebab saye tidak sempat isi untuk pengambilan melalui upu pengambilan september…mohon maklum balas saudara -terima kasih-

QStaff1
Editor
Reply to  ZUL
8 years ago

Waalaikumussalam..kami rasa ada.dia 2 kali setahun..

ZUL
ZUL
Guest
8 years ago

Assalamualaikum……saya nak tanya tentang pengambilan untuk program lepasan diploma sesi kedua selepas pengambilan melalui upu masih ada untuk tahun 2013?…sebab saye tidak sempat isi untuk pengambilan melalui upu pengambilan september…mohon maklum balas saudara…

LINA
LINA
Guest
8 years ago

Assalamualaikum..
Saya sedang belajar di PASUM.
Boleh tak kalau saya mohon Uitm second intake bila dah bukak tahun ni?
Boleh ke lepasan asasi IPTA lain mohon program degree ambilan kedua di uitm?

QStaff2
Editor
Reply to  LINA
8 years ago

Waalaikumussalam
Program asasi universiti lebih diberi keutamaan sambung di universiti sama..mohon tempat lain agak sukar..sekadar pendapat..kami tak pasti sangat hal ni..

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x