Permohonan KKTM dan IKM Ambilan Julai 2014

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
MARA

Bagi yang berminat menyambung pengajian ke KKTM atau Institut Kemahiran MARA untuk sesi pengajian Julai 2014, permohonan telah dibuka mulai 4 Mac 2014. Untuk pengetahuan permohonan juga dibuka bagi pengisian UPU iaitu pada 20 Jan – 7 April 2014. Namun demikian, pemohon juga boleh memilih untuk memohon terus melalui sistem pengambilan MARA yang dibuka kini.

Adalah dimaklumkan bahawa permohonan Online yang dibuka ini adalah kepada pelajar lepasan SPM dan IKM sahaja.

Permohonan Online IKM  dan KKTM 2014

Untuk membuat permohonan, pemohon perlu mengisi borang secara online melalui laman rasmi permohonan ( Klik Sini ) Pastikan anda daftar terlebih dahulu sebelum memulakan permohonan dan permohonan ini dibuka dari 4 Mac hingga 21 April 2014.

Pertanyaan

Untuk sebarang pertanyaan bolehlah melayari laman rasmi ekemahiran MARA.

Semoga permohonan ke KKTM dan IKM yang dipohon Berjaya serta memberikan semangat baru dalam pembelajaran masing-masing. Kelebihan kepada pelajar IKM, KKTM juga boleh memohon pekerjaan sepertimana yang diberitakan di laman rasmi ekemahiran.edu.my . semoga Berjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

2 COMMENTS

  1. Salam .. sy nk tanye, sy ade mmbuat permohonan rayuan ke kktm untuk sesi julai 2014 .. bile rarikh semakan permohonan rayuan ni ?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here