Permohonan Kolej Vokasional Dan Sekolah Teknik 2016

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Permohonan Kolej Vokasional
Permohonan Kolej Vokasional

Satu permohonan kolej vokasional 2016 telah dibuka, permohonan ini juga dibuka untuk permohonan sekolah teknik tahun 2016. Permohonan Kolej vokasional dan Teknik ini adalah dikhaskan pada pelajar tingkatan 3 samaada aliran perdana, akademik atau agama juga lepasan Program asas Vokasional ( PAV ) semasa tahun ini 2015.

Berikut ialah maklumat lanjut Permohonan :

PerkaraMaklumat Lanjut
Permohonan·         Kolej Vokasional

·         Sekolah Teknik

Untuk pemohon·         Pelajar Tingkatan 3 tahun 2015

·         Program asas Vokasional ( PAV )

·         Aliran Perdana / Akademik/ Agama

Tarikh Buka permohonan·         5 Oktober 2015
Tarikh Tutup Permohonan·         20 Disember 2015
Syarat Umum Permohonan·         Warganegara

·         Tingkatan Tiga Tahun 2015

·         Sihat dan Sesuai Fizikal

·         Bebas daripada Penyakit Kronik

Syarat Khusus·         Lepasan Program asas Vokasional ( PAV )

·         Lepasan PT 3 ( Perdana/ Akademik/ Agama )

Panduan Permohonan·         Lepasan Program asas Vokasional ( PAV )

·         Lepasan PT 3 ( Perdana/ Akademik/ Agama )

Link Permohonan·         Lepasan Program asas Vokasional ( PAV )

·         Lepasan PT 3 ( Perdana/ Akademik/ Agama )

Iklan Penuh Permohonan·         https://sptv.moe.gov.my/
Maklumat Lanjut·         Pemohon juga boleh ke Kolej Vokasional ( KV )dan Sekolah Teknik ( ST ) yang berdekatan untuk maklumat lanjut

 

Memilih ke bidang kemahiran juga merupakan pilihan yang bijak kerana ilmu kemahiran mampu memberikan nilai tambah dalam mencari pekerjaan. Selain itu, individu berkemahiran mempunyai keupayaan untuk mewujudkan pekerjaan sendiri dan memaksimumkan keuntungan. Semoga berjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

18
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
11 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
rinaRohani binti SaidjerrychrissanihhZIE Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
rina
Guest
rina

saya nak masuk KV malangnya permohonan ditutup . tetapi saya ada mendengar maklumat orang ramai bahawa sesetengah KV masih mengambil permohonan . apa yang patut saya buat ? boleh ke nak mohon lagi ? saya betulbetul berminat untuk memasuki KV . jangan hampakan saya .

Rohani binti Said
Guest
Rohani binti Said

anak saudara saya terlambat mengisi borang masuk ke kolej vokasional kerana sebab yg x dpt dielakkan. Bolehkah buat surat rayuan dan jika boleh kepada siapa perlu dihantar. Terima kasih

anihh
Guest
anihh

nak laman web ke skolah teknik

ZIE
Guest
ZIE

apa beza aliran PAV & ALIRAN AKADEMIK,AGAMA
.

anaa
Guest
anaa

penat cari laman sesawang nak daftar tapi tak dapat . yg dapat pun maklumat sama je . macam mana nak daftar tu ?

fiziesss
Admin

Maaf anaa.. maklumat yg kami sebarkan mmg dah diuji dan dipastikan dulu.. kalau masih xdpt mungkin dah tamat tempoh dibuka atau ketika anaa masuk sistem sibuk atau offline..walaubagaimanapun.. ana boleh hubungi maklumat yg disediakan.

nur khairunnisa adilah
Guest
nur khairunnisa adilah

knape sy cuba bukak website tu tapi die tulis unavailable

fiziesss
Admin

Mungkin masa tu ada ramai pelawat..

syami
Guest

Camner nak cari website borang kemasukan kv?

fiziesss
Admin

Cuba rujuk sini https://sptv.moe.gov.my/

MUHAMMAD AMAR AMIRUL BIN ABDUL MANAN
Guest
MUHAMMAD AMAR AMIRUL BIN ABDUL MANAN

Saya ingin masuk kolej vokesional.

fiziesss
Admin

Boleh rujuk sini https://sptv.moe.gov.my/

Nurul Asyiqin Binti Nor Razip
Guest
Nurul Asyiqin Binti Nor Razip

Cause I like to joint

Fariza
Guest
Fariza

Kenapa loading lambat permohonan tu?

fiziesss
Admin

mungkin ramai org masuk masa tu

said
Guest
said

Tq for info, teringin nak belajar KV

fiziesss
Admin

Sama2..bagus kalau yg berminat

jerrychriss
Guest
jerrychriss

masih boleh daftar ni.saya ingin mahu masuk