Permohonan Kolej Vokasional Dan Sekolah Teknik 2016

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Permohonan Kolej Vokasional

Permohonan Kolej Vokasional

Satu permohonan kolej vokasional 2016 telah dibuka, permohonan ini juga dibuka untuk permohonan sekolah teknik tahun 2016. Permohonan Kolej vokasional dan Teknik ini adalah dikhaskan pada pelajar tingkatan 3 samaada aliran perdana, akademik atau agama juga lepasan Program asas Vokasional ( PAV ) semasa tahun ini 2015.

Berikut ialah maklumat lanjut Permohonan :

Perkara Maklumat Lanjut
Permohonan ·         Kolej Vokasional

·         Sekolah Teknik

Untuk pemohon ·         Pelajar Tingkatan 3 tahun 2015

·         Program asas Vokasional ( PAV )

·         Aliran Perdana / Akademik/ Agama

Tarikh Buka permohonan ·         5 Oktober 2015
Tarikh Tutup Permohonan ·         20 Disember 2015
Syarat Umum Permohonan ·         Warganegara

·         Tingkatan Tiga Tahun 2015

·         Sihat dan Sesuai Fizikal

·         Bebas daripada Penyakit Kronik

Syarat Khusus ·         Lepasan Program asas Vokasional ( PAV )

·         Lepasan PT 3 ( Perdana/ Akademik/ Agama )

Panduan Permohonan ·         Lepasan Program asas Vokasional ( PAV )

·         Lepasan PT 3 ( Perdana/ Akademik/ Agama )

Link Permohonan ·         Lepasan Program asas Vokasional ( PAV )

·         Lepasan PT 3 ( Perdana/ Akademik/ Agama )

Iklan Penuh Permohonan ·         https://sptv.moe.gov.my/
Maklumat Lanjut ·         Pemohon juga boleh ke Kolej Vokasional ( KV )dan Sekolah Teknik ( ST ) yang berdekatan untuk maklumat lanjut

 

Memilih ke bidang kemahiran juga merupakan pilihan yang bijak kerana ilmu kemahiran mampu memberikan nilai tambah dalam mencari pekerjaan. Selain itu, individu berkemahiran mempunyai keupayaan untuk mewujudkan pekerjaan sendiri dan memaksimumkan keuntungan. Semoga berjaya.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
rina
rina
Guest
4 years ago

saya nak masuk KV malangnya permohonan ditutup . tetapi saya ada mendengar maklumat orang ramai bahawa sesetengah KV masih mengambil permohonan . apa yang patut saya buat ? boleh ke nak mohon lagi ? saya betulbetul berminat untuk memasuki KV . jangan hampakan saya .

Rohani binti Said
Rohani binti Said
Guest
4 years ago

anak saudara saya terlambat mengisi borang masuk ke kolej vokasional kerana sebab yg x dpt dielakkan. Bolehkah buat surat rayuan dan jika boleh kepada siapa perlu dihantar. Terima kasih

anihh
anihh
Guest
4 years ago

nak laman web ke skolah teknik

ZIE
ZIE
Guest
4 years ago

apa beza aliran PAV & ALIRAN AKADEMIK,AGAMA
.

anaa
anaa
Guest
4 years ago

penat cari laman sesawang nak daftar tapi tak dapat . yg dapat pun maklumat sama je . macam mana nak daftar tu ?

fiziesss
Admin
Reply to  anaa
4 years ago

Maaf anaa.. maklumat yg kami sebarkan mmg dah diuji dan dipastikan dulu.. kalau masih xdpt mungkin dah tamat tempoh dibuka atau ketika anaa masuk sistem sibuk atau offline..walaubagaimanapun.. ana boleh hubungi maklumat yg disediakan.

nur khairunnisa adilah
nur khairunnisa adilah
Guest
4 years ago

knape sy cuba bukak website tu tapi die tulis unavailable

fiziesss
Admin
Reply to  nur khairunnisa adilah
4 years ago

Mungkin masa tu ada ramai pelawat..

syami
Guest
5 years ago

Camner nak cari website borang kemasukan kv?

fiziesss
Admin
Reply to  syami
5 years ago

Cuba rujuk sini https://sptv.moe.gov.my/

MUHAMMAD AMAR AMIRUL BIN ABDUL MANAN
MUHAMMAD AMAR AMIRUL BIN ABDUL MANAN
Guest
5 years ago

Saya ingin masuk kolej vokesional.

fiziesss
Admin

Boleh rujuk sini https://sptv.moe.gov.my/

Nurul Asyiqin Binti Nor Razip
Nurul Asyiqin Binti Nor Razip
Guest
5 years ago

Cause I like to joint

Fariza
Fariza
Guest
5 years ago

Kenapa loading lambat permohonan tu?

fiziesss
Admin
Reply to  Fariza
5 years ago

mungkin ramai org masuk masa tu

said
said
Guest
5 years ago

Tq for info, teringin nak belajar KV

fiziesss
Admin
Reply to  said
5 years ago

Sama2..bagus kalau yg berminat

jerrychriss
jerrychriss
Guest
Reply to  fiziesss
4 years ago

masih boleh daftar ni.saya ingin mahu masuk

Teknik Jana Income RM 80- 500 Sehari dirumah( Maklumat Lanjut )
18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x