Permohonan Kursus Perguruan Lepasan SPM ( KPLSPM ) 2011

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Update 21/03/2012 : Permohonan Online PISMP / KPLSPM 2012

Update 7/3/2011 Permohonan  online  KPLSPM

Kementerian Pelajaran Malaysia memperlawa calon lulusan Sijil pelajaran Malaysia ( SPM ) yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk mengikuti program yang ditawarkan dalam Kursus Perguruan Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia.

Syarat dan kelayakan:

  • Warga negara Malaysia
  • Umur tidak lebih 20 tahun pada 20 jun 2011 iaitu lahir pada atau selepas 20 Jun 1991
  • Sihat fizikal dan mental
  • Aktif dalam ko kurikulum
  • Mempunyai kelayakan akademik di peringkat SPM dengan mendapat cemerlang dalam 3 mata pelajaran dan
  • sekurang2 kepujian dalam 3 mata pelajaran Bahasa melayu, sejarah, satu mata pelajaran yang lain serta lulus bahasa inggeris
  • Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohon.

Berminat sila beli no pin ID Institut perguruan KPLSPM di Bank simpanan Nasional mulai esok dengan harga Rm6.00

Boleh mula mengisi di Laman web Kementerian Pelajaran Malaysia dengan mengisi di sistem permohonan online mulai 7/3/2011

Update 7/3/2011 : Permohonan  online  KPLSPM

Tarikh tutup ialah pada 31 Mac 2011

Untuk maklumat lanjut dan tepat sila rujuk Iklan

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

500
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
215 Comment threads
285 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
189 Comment authors
QStaff2agagagagaayiezuhairidinda liaqieys Lalola Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
agagagaga
Guest
agagagaga

macam mana dan bile boleh check keputusan permohonan eak?

QStaff2
Editor

nanti aka dikemaskini di xpresi bila tiba masa nanti

ayiezuhairi
Guest
ayiezuhairi

as’salam…mcm mana nak mohon masuk akademi laut malaysia..(alam)untuk 2012…saya lepasan spm 2011…???salam…kelayakan nye mcm mana?

dinda lia
Guest
dinda lia

kursus perguruan untuk lepasan STPM ada tak?thanks.

QStaff2
Editor

Tak ada lia

qieys Lalola
Guest
qieys Lalola

sory , nak tye .
urm , tp sempat ke ekh nak isi hari ni jgakk ??

qieys Lalola
Guest
qieys Lalola

ape name no pin maktab ni ?? nak beli tak thu la nak ckp ape , dah last minit bru terfikir nak isi maktab . heheheheh ! tolong saya ye!
5hb last , argggghhhhh ! tolooongggggg!

QStaff1
Editor

Pergi ke BSN cakap nak beli no pin PISMP 2012

qieys Lalola
Guest
qieys Lalola

oke , thanx ye ..
huhu ~

nur fazlin
Guest
nur fazlin

saya nak tanya,kenapa saya tak bleh buka permohonan untk isi maktab? sapa2,tlg bantu

QStaff1
Editor

Fazlin..itu permohonan tahun 2011..ini yang 2012 punya http://www.xpresi.org/permohonan-kplspm-maktab-perguruan-pismp-2012/

QiQi
Guest
QiQi

http://apps1.moe.gov.my/kplspm/kplspm2012/login.cfm?CFID=1599566&CFTOKEN=66622087
Kenapa link di atas tidak dapat dibuka?? saya tidal dapat membuat permohonan

iqa
Guest
iqa

Salam..boleh tak klau guna 2 sijil(spm&spm(ulangan)) untuk mohon kplspm…ambil spmu tue untuk tambah A…

Syira
Guest
Syira

Saya dah pergi ke link yang diberi untuk permohonan perguruan ttp selepas tekan program ijazah muda perguruan dgn kepujian dia tulis The page isn’t redirecting properly. Adakah ini kerana line busy ataupun mmg tidak boleh dibuka? Saya telah mencuba banyak kali ttp masih tdk boleh. Tarikh tutup semakin dekat diharap dapat membantu

deen
Guest
deen

kenapa xboleh nk sahkan borang…2, 3 hri lepas lg xdpt nk bkk..boleh thu sb ap??trikh ttp dh dekat..cmne ye nk sahkan borang tu???

NUR SHAHIRAH
Guest
NUR SHAHIRAH

salam..selepas tarikh akhir tutup permohonan pada 31bln mac,adakah masih boleh memohon?kalau masih boleh memohon,bilakah tarikh akhir?sebb sye bru prasan tarikh ttpnye esok..

AQILAH
Guest
AQILAH

salam.saya ingin bertanya…adakah dengan keputusan 7A 3B+ memadai untuk saya mohon maktab perguruan?

intan..
Guest
intan..

SALAM..sy tak jumpa larh borang permohonan maktab perguruan..macam mana ye??? hmm..

QStaff1
Editor
solehah
Guest
solehah

salam..asal x boley bukak borang permohonan maktab er..??ari nim baru 29/3 kan..31/3 tarikh tutup kan,..asl x ley nk isi borang permohonan ni..camne erk??tolog sgt er..

QStaff1
Editor
Hoshanna Benaliza Ronny ak Jampong
Guest
Hoshanna Benaliza Ronny ak Jampong

slmt pagi. . sy lepasan STPM. . boleh memohon utk kemasukan maktab perguruan x?? bila lagi kemasukan akan dibuka bagi tahun 2011?

shEer adDin
Guest
shEer adDin

Salam,sy plajar lpasan spm2011,tetapi knape bler nak bker borang pemohonan maktab dia tulis file error??boleh bg laman web borang pemohonan x????

QStaff1
Editor
mamad
Guest
mamad

salam satu malaysia..maaf bertnya,jika kita sudah mndaftar nk check kita pnya permohonan diluluskn ke x,nk tgk cmne erk??
mohon segera mmberi jwpan..tgh buntu n kompius da nie..;)

QStaff1
Editor

Salam..mamad daftar dimana? maklumat diatas ialah maklumat tahun lepas..cuba rujuk sini http://www.xpresi.org/permohonan-kplspm-maktab-perguruan-pismp-2012/

mimiey
Guest

mcm mna ya nk kemaskinikn maklumat ni..tolong sy..

hama
Guest
hama

Salam, adakah nama akan disenarai hitamkan pada tahun ini andai pada tahun lepas permohonan telah ditolak kerana masa tu masa study di matrik?

Azlan
Guest
Azlan

Saya nak tanya. Bagi KPLSPM ni syarat khusus bidang mesti patuhi ke? contohnya Pengkhususan : Matematik Pendidikan Rendah [SJK(C)]mesti ambil subjek Bahasa Cina ke? saya keliru ni.. Mohon maklum balas tuan.

aza
Guest
aza

saya da isi,tp bila saya ata Server Error,,knape ye??

nur ezzati binti azizi
Guest
nur ezzati binti azizi

salam EN.FIZIESSS…sy mengalami masalah semasa mengisi borang KPLSPM…sy telah mencuba bnyak kali di bahagian makllumat peribadi tetapi yg keluar adalah spt ini -: 500 – Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.The web site you are accessing has experienced an unexpected error.
Please contact the website administrator. …apa yg perlu saya lakukan…saya telah mencuba berpuluh kali semenjak ianya di keluarkan namun tidak berjaya…harap sgt saudara dpt membantu permasalahan saya ini…

QStaff1
Editor

Salam..sy dah update pautan dia..sila klik sekali lagi..

eyslyne
Guest
eyslyne

npa tidak dpat sah kan prmhonan?
dia kta error.

nabilah
Guest
nabilah

Saya nak tanya.. saya tersilap isi kokurikulum.. sy wakil zon daerah.. tetapi sy xletak apa2.. xbole kemas kini lg ke?

nabilah
Guest
nabilah

ni utk permohonan maktab saya..

nur shamimi
Guest

kenape pelajar lepasan spm 2011 masih tak boleh mohon lagi?
bile permohonan di buka?

noranisah
Guest
noranisah

salam.. jika hanya dua mata pelajaran sahaja yang cemerlang.. tidak layak ke?

NUR SYAFIQAH NABILAH BINTI THAHIR
Guest

kalau kita dah tekan sah dan hantar . lepas tu baru perasan ada yang salah . macam mane ea ?

QStaff2
Editor

Boleh cuba kemaskini..

agnes
Guest
agnes

maaf, saya telah sahkan pemohonan saya. tapi bila saya cek balik ada kesilapan. macam mana nak kemaskini semula borang tu? minta bantuan. terima kasih.

QURATUL 'AIN SYAHIRAH AWANG ALI
Guest

saya dapat 7A 1C . BAHASA INGGERIS saya dapat C . boleh ka tu mohon ?

QStaff2
Editor

Boleh..tahniah..cubalah yer..

shamine manugaran
Guest

BILA KPM AKAN MEMBUKA PERMOHONAN UNTUK PELAJAR LEPASAN SPM

premah magisperan
Guest
premah magisperan

Selamat Sejahtera…..maaf buat comment kali ke-2 pulak….’
boleh tuan jelaskan soalan saya….
ADAKAH kita boleh guna NO.PIN yang sama bagi buat permohonan yang LAIN…. cnth’nya IPTA, UPU n extra….
terima kasih

QStaff2
Editor

Tidak boleh 🙂 setiap permohonan dibawah pengurusan lain2..

premah magisperan
Guest
premah magisperan

Salam 1 Malaysia. Boleh saya tahu kenapa ada error bila nak buat permohonon maktab…….ade lain web add tah….? terima kasih