Permohonan Kursus Perguruan Lepasan SPM ( KPLSPM ) 2011

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Update 21/03/2012 : Permohonan Online PISMP / KPLSPM 2012

Update 7/3/2011 Permohonan  online  KPLSPM

Kementerian Pelajaran Malaysia memperlawa calon lulusan Sijil pelajaran Malaysia ( SPM ) yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk mengikuti program yang ditawarkan dalam Kursus Perguruan Lepasan Sijil Pelajaran Malaysia.

Syarat dan kelayakan:

  • Warga negara Malaysia
  • Umur tidak lebih 20 tahun pada 20 jun 2011 iaitu lahir pada atau selepas 20 Jun 1991
  • Sihat fizikal dan mental
  • Aktif dalam ko kurikulum
  • Mempunyai kelayakan akademik di peringkat SPM dengan mendapat cemerlang dalam 3 mata pelajaran dan
  • sekurang2 kepujian dalam 3 mata pelajaran Bahasa melayu, sejarah, satu mata pelajaran yang lain serta lulus bahasa inggeris
  • Memenuhi syarat dan kelayakan khusus bidang pengajian yang dipohon.

Berminat sila beli no pin ID Institut perguruan KPLSPM di Bank simpanan Nasional mulai esok dengan harga Rm6.00

Boleh mula mengisi di Laman web Kementerian Pelajaran Malaysia dengan mengisi di sistem permohonan online mulai 7/3/2011

Update 7/3/2011 : Permohonan  online  KPLSPM

Tarikh tutup ialah pada 31 Mac 2011

Untuk maklumat lanjut dan tepat sila rujuk Iklan

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
500 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
agagagaga
agagagaga
Guest
8 years ago

macam mana dan bile boleh check keputusan permohonan eak?

QStaff2
Editor
Reply to  agagagaga
8 years ago

nanti aka dikemaskini di xpresi bila tiba masa nanti

ayiezuhairi
ayiezuhairi
Guest
8 years ago

as’salam…mcm mana nak mohon masuk akademi laut malaysia..(alam)untuk 2012…saya lepasan spm 2011…???salam…kelayakan nye mcm mana?

dinda lia
dinda lia
Guest
8 years ago

kursus perguruan untuk lepasan STPM ada tak?thanks.

QStaff2
Editor
Reply to  dinda lia
8 years ago

Tak ada lia

qieys Lalola
qieys Lalola
Guest
8 years ago

sory , nak tye .
urm , tp sempat ke ekh nak isi hari ni jgakk ??

qieys Lalola
qieys Lalola
Guest
8 years ago

ape name no pin maktab ni ?? nak beli tak thu la nak ckp ape , dah last minit bru terfikir nak isi maktab . heheheheh ! tolong saya ye!
5hb last , argggghhhhh ! tolooongggggg!

QStaff1
Editor
Reply to  qieys Lalola
8 years ago

Pergi ke BSN cakap nak beli no pin PISMP 2012

qieys Lalola
qieys Lalola
Guest
Reply to  QStaff1
8 years ago

oke , thanx ye ..
huhu ~

nur fazlin
nur fazlin
Guest
8 years ago

saya nak tanya,kenapa saya tak bleh buka permohonan untk isi maktab? sapa2,tlg bantu

QStaff1
Editor
Reply to  nur fazlin
8 years ago

Fazlin..itu permohonan tahun 2011..ini yang 2012 punya https://www.xpresi.org/permohonan-kplspm-maktab-perguruan-pismp-2012/

QiQi
QiQi
Guest
8 years ago

http://apps1.moe.gov.my/kplspm/kplspm2012/login.cfm?CFID=1599566&CFTOKEN=66622087
Kenapa link di atas tidak dapat dibuka?? saya tidal dapat membuat permohonan

iqa
iqa
Guest
8 years ago

Salam..boleh tak klau guna 2 sijil(spm&spm(ulangan)) untuk mohon kplspm…ambil spmu tue untuk tambah A…

Syira
Syira
Guest
Reply to  iqa
8 years ago

Saya dah pergi ke link yang diberi untuk permohonan perguruan ttp selepas tekan program ijazah muda perguruan dgn kepujian dia tulis The page isn’t redirecting properly. Adakah ini kerana line busy ataupun mmg tidak boleh dibuka? Saya telah mencuba banyak kali ttp masih tdk boleh. Tarikh tutup semakin dekat diharap dapat membantu

deen
deen
Guest
8 years ago

kenapa xboleh nk sahkan borang…2, 3 hri lepas lg xdpt nk bkk..boleh thu sb ap??trikh ttp dh dekat..cmne ye nk sahkan borang tu???

NUR SHAHIRAH
NUR SHAHIRAH
Guest
8 years ago

salam..selepas tarikh akhir tutup permohonan pada 31bln mac,adakah masih boleh memohon?kalau masih boleh memohon,bilakah tarikh akhir?sebb sye bru prasan tarikh ttpnye esok..

AQILAH
AQILAH
Guest
8 years ago

salam.saya ingin bertanya…adakah dengan keputusan 7A 3B+ memadai untuk saya mohon maktab perguruan?

intan..
intan..
Guest
8 years ago

SALAM..sy tak jumpa larh borang permohonan maktab perguruan..macam mana ye??? hmm..

QStaff1
Editor
Reply to  intan..
8 years ago
solehah
solehah
Guest
8 years ago

salam..asal x boley bukak borang permohonan maktab er..??ari nim baru 29/3 kan..31/3 tarikh tutup kan,..asl x ley nk isi borang permohonan ni..camne erk??tolog sgt er..

QStaff1
Editor
Reply to  solehah
8 years ago
Hoshanna Benaliza Ronny ak Jampong
Hoshanna Benaliza Ronny ak Jampong
Guest
8 years ago

slmt pagi. . sy lepasan STPM. . boleh memohon utk kemasukan maktab perguruan x?? bila lagi kemasukan akan dibuka bagi tahun 2011?

shEer adDin
shEer adDin
Guest
8 years ago

Salam,sy plajar lpasan spm2011,tetapi knape bler nak bker borang pemohonan maktab dia tulis file error??boleh bg laman web borang pemohonan x????

QStaff1
Editor
Reply to  shEer adDin
8 years ago
mamad
mamad
Guest
8 years ago

salam satu malaysia..maaf bertnya,jika kita sudah mndaftar nk check kita pnya permohonan diluluskn ke x,nk tgk cmne erk??
mohon segera mmberi jwpan..tgh buntu n kompius da nie..;)

QStaff1
Editor
Reply to  mamad
8 years ago

Salam..mamad daftar dimana? maklumat diatas ialah maklumat tahun lepas..cuba rujuk sini https://www.xpresi.org/permohonan-kplspm-maktab-perguruan-pismp-2012/

mimiey
Guest
8 years ago

mcm mna ya nk kemaskinikn maklumat ni..tolong sy..

hama
hama
Guest
8 years ago

Salam, adakah nama akan disenarai hitamkan pada tahun ini andai pada tahun lepas permohonan telah ditolak kerana masa tu masa study di matrik?

Azlan
Azlan
Guest
8 years ago

Saya nak tanya. Bagi KPLSPM ni syarat khusus bidang mesti patuhi ke? contohnya Pengkhususan : Matematik Pendidikan Rendah [SJK(C)]mesti ambil subjek Bahasa Cina ke? saya keliru ni.. Mohon maklum balas tuan.

aza
aza
Guest
8 years ago

saya da isi,tp bila saya ata Server Error,,knape ye??

nur ezzati binti azizi
nur ezzati binti azizi
Guest
8 years ago

salam EN.FIZIESSS…sy mengalami masalah semasa mengisi borang KPLSPM…sy telah mencuba bnyak kali di bahagian makllumat peribadi tetapi yg keluar adalah spt ini -: 500 – Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.The web site you are accessing has experienced an unexpected error.
Please contact the website administrator. …apa yg perlu saya lakukan…saya telah mencuba berpuluh kali semenjak ianya di keluarkan namun tidak berjaya…harap sgt saudara dpt membantu permasalahan saya ini…

QStaff1
Editor
Reply to  nur ezzati binti azizi
8 years ago

Salam..sy dah update pautan dia..sila klik sekali lagi..

eyslyne
eyslyne
Guest
8 years ago

npa tidak dpat sah kan prmhonan?
dia kta error.

nabilah
nabilah
Guest
8 years ago

Saya nak tanya.. saya tersilap isi kokurikulum.. sy wakil zon daerah.. tetapi sy xletak apa2.. xbole kemas kini lg ke?

nabilah
nabilah
Guest
Reply to  nabilah
8 years ago

ni utk permohonan maktab saya..

nur shamimi
Guest
8 years ago

kenape pelajar lepasan spm 2011 masih tak boleh mohon lagi?
bile permohonan di buka?

noranisah
noranisah
Guest
8 years ago

salam.. jika hanya dua mata pelajaran sahaja yang cemerlang.. tidak layak ke?

NUR SYAFIQAH NABILAH BINTI THAHIR
Guest
8 years ago

kalau kita dah tekan sah dan hantar . lepas tu baru perasan ada yang salah . macam mane ea ?

QStaff2
Editor

Boleh cuba kemaskini..

agnes
agnes
Guest
Reply to  QStaff2
8 years ago

maaf, saya telah sahkan pemohonan saya. tapi bila saya cek balik ada kesilapan. macam mana nak kemaskini semula borang tu? minta bantuan. terima kasih.

QURATUL 'AIN SYAHIRAH AWANG ALI
Guest
8 years ago

saya dapat 7A 1C . BAHASA INGGERIS saya dapat C . boleh ka tu mohon ?

QStaff2
Editor
Reply to  QURATUL 'AIN SYAHIRAH AWANG ALI
8 years ago

Boleh..tahniah..cubalah yer..

shamine manugaran
Guest
8 years ago

BILA KPM AKAN MEMBUKA PERMOHONAN UNTUK PELAJAR LEPASAN SPM

premah magisperan
premah magisperan
Guest
8 years ago

Selamat Sejahtera…..maaf buat comment kali ke-2 pulak….’
boleh tuan jelaskan soalan saya….
ADAKAH kita boleh guna NO.PIN yang sama bagi buat permohonan yang LAIN…. cnth’nya IPTA, UPU n extra….
terima kasih

QStaff2
Editor
Reply to  premah magisperan
8 years ago

Tidak boleh 🙂 setiap permohonan dibawah pengurusan lain2..

premah magisperan
premah magisperan
Guest
8 years ago

Salam 1 Malaysia. Boleh saya tahu kenapa ada error bila nak buat permohonon maktab…….ade lain web add tah….? terima kasih

500
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x