Permohonan MRSM 2017 Tingkatan 1 dan Tingkatan 4

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
MRSM

Permohonan MRSM 2017

Seperti maklumat kami sebelum ini, permohonan MRSM 2017 tingkatan 1 dan tingkatan 4 untuk tahun 2017 telah dibuka sejak 13 september 2016. Permohonan ini dibuka sehingga 21 Oktober 2016. Kemasukan ialah untuk tingkatan 1 dan tingkatan 4, oleh demikian pelajar darjah 6 dan tingkatan 3 semasa bolehlah memohon berdasarkan syarat yang ditetapkan. Membuat pilihan ke MRSM merupakan pilihan yang bijak kerana mampu memberikan lebih motivasi pembelajaran berdasarkan persekitaran positif sekolah yang menempatkan pelajar terpilih.

Syarat Permohonan MRSM

Untuk syarat permohonan disediakan secara detail menerusi blog yang disediakan ( maklumat lanjut )

Info Tambahan :  3 Tips Terbaik Menulis Surat Sokongan

Jika syarat permohonan dipenuhi ada baiknya anda mula memohon menerusi platform online yang disediakan. Untuk pengetahuan, pengguna kali pertama memang tidak boleh login untuk mendaftar, namum demikian anda perlu mendaftar kali pertama menerusi pautan yang disediakan pada pendaftran online nanti.

Permohonan MRSM 2017 Online

Untuk membuat permohonana online anda boleh terus ke laman rasmi permohoanan atau ke alamat berikut :

Perlu diingatkan anda meneliti dengan sebaiknya syarat permohonan dan tindakan yang perlu dilakukan sebelum memohon. Selain itu anda perlulah memohon mengikut syarat yang ditetapkan untuk mengelakkan permohoanan tidak berjaya.

Info Tambahan :  PTPTN: Maklumat Penting Penangguhan Bayaran Balik Akibat Banjir 2021

Semoga permohonan anda berjaya dan mampu memberikan persekitaran pembelajaran yang positif demi meningkatkan pencapaian akademik masing-masing.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments