Permohonan MRSM Tingkatan 4 ( Sabah & Sarawak ) 2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
mrsm_logo
MRSM

Anda berminat ke MRSM? Permohonan MRSM bagi tingkatan  tahun hadapan akan dibuka esok, permohonan adalah bagi calon Sabah dan Sarawak yang berminat meneruskan pengajian di Maktab Rendah Sains MARA ( MRSM ).

Kami maklumkan awal supaya dapat menjawab beberapa pertanyaan pelawat yang mahukan info lanjut bila permohonan MRSM dibuka. Untuk pengetahuan, permohonan MRSM tingkatan 4 semenanjung Malaysia telah pun dibuka. Untuk esok, permohonan dibuka untuk calon kawasan Sabah dan Sarawak yang berminat.

Tarikh Permohonan dibuka

Permohonan MRSM tingkatan  Sabah dan Sarawak dibuka mulai 22 Disember 2014 sehingga 2 Januari 2015.

Apabila ia dibuka nanti, anda terlebih dahulu merujuk Iklan Penuh Permohonan dan sekiranya anda faham dengan penerangan iklan bolehlah anda mula memohon ( PERMOHONAN ).

Memilih ke MRSM juga salah satu pilihan bijak dan popular kerana ia merupakan tempat belajar bagi pelajar-pelajar terpilih yang boleh memberikan persekitaran pembelajaran yang membina. Walaubagaimanapun, untuk diterima mengikuti pengajian di MRSM agak sukar kerana ramai yang memohon berbanding tempat yang terhad.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of