Permohonan Online UPU 2015-2016 Dibuka

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi mereka yang telah menunggu permohonan UPU, hari ini iaitu 19/1/2015 telah dibuka permohonan UPU secara online bagi member kemudahan akses pelajar memohon. Untuk pengetahuan, sebelum memulakan permohonan anda terlebih dahulu membeli No Unik ID permohonan di Bank Simpanan Nasional BSN berdekatan anda.

Permohonan Online UPU

UPU adalah memberi kemudahan permohonan IPTA dan institusi kemahiran berpusat member kemudahan kepada pemohon membuat banyak pilihan dalam satu pengurusan.

Permohonan UPU boleh dilakukan secara online di Laman Rasmi UPU

Mohon Sekarang : Permohonan UPU

Mohon UPU
Mohon UPU

Permohonan UPU ini dibuka dari 19 Januari 2015, bermula jam 12.00 tengah hari sehingga 06 April 2015, jam 4.00 petang.

Info Tambahan :  YAE! 2023: Permohonan Keusahawanan Untuk Anak Seni

Ada pelajar yang bertanya masalah 2 kali perlu masukkan kad pengenalan. Untuk pengetahuan 2 kotak kad pengenalan itu adalah no kad pengenalan semasa membeli pin  ( rujuk rajah no 1 ) dan kotak dibawahnya adalah no kad pengenalan diguna semasa peperiksaan ( rujuk rajah no 2 ) .

Kad pengenalan UPU
Kad pengenalan UPU

Anda dinasihatkan tahu kebolehan diri serta minat kursus yang dipilih serta minat institusi yang dipilih sebelum memilih kursus pengajian bagi memberikan lebih semangat dan perancangan kerjaya yang terbaik kelak.

1 thought on “Permohonan Online UPU 2015-2016 Dibuka”

  1. Terima kasih di atas perkongsian ini. Lebih mudah membuat permohonan secara online. Cuma semua pemohon perlu diingatkan untuk membeli nombor unik ID dari BSN terlebih dahulu sebelum membuat permohonan UPU ini 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top