Permohonan Online UPU 2015-2016 Dibuka

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi mereka yang telah menunggu permohonan UPU, hari ini iaitu 19/1/2015 telah dibuka permohonan UPU secara online bagi member kemudahan akses pelajar memohon. Untuk pengetahuan, sebelum memulakan permohonan anda terlebih dahulu membeli No Unik ID permohonan di Bank Simpanan Nasional BSN berdekatan anda.

Permohonan Online UPU

UPU adalah memberi kemudahan permohonan IPTA dan institusi kemahiran berpusat member kemudahan kepada pemohon membuat banyak pilihan dalam satu pengurusan.

Permohonan UPU boleh dilakukan secara online di Laman Rasmi UPU

Mohon Sekarang : Permohonan UPU

Mohon UPU

Mohon UPU

Permohonan UPU ini dibuka dari 19 Januari 2015, bermula jam 12.00 tengah hari sehingga 06 April 2015, jam 4.00 petang.

Ada pelajar yang bertanya masalah 2 kali perlu masukkan kad pengenalan. Untuk pengetahuan 2 kotak kad pengenalan itu adalah no kad pengenalan semasa membeli pin  ( rujuk rajah no 1 ) dan kotak dibawahnya adalah no kad pengenalan diguna semasa peperiksaan ( rujuk rajah no 2 ) .

Kad pengenalan UPU

Kad pengenalan UPU

Anda dinasihatkan tahu kebolehan diri serta minat kursus yang dipilih serta minat institusi yang dipilih sebelum memilih kursus pengajian bagi memberikan lebih semangat dan perancangan kerjaya yang terbaik kelak.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Afiq
Guest
5 years ago

Terima kasih di atas perkongsian ini. Lebih mudah membuat permohonan secara online. Cuma semua pemohon perlu diingatkan untuk membeli nombor unik ID dari BSN terlebih dahulu sebelum membuat permohonan UPU ini 🙂

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x