Permohonan online UPU Lepasan SPM/setaraf ( fasa 1 ) 2012/2013

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Online UPU Fasa 1 Telah Dibuka

UPU

Bagi lepasan SPM/setaraf yang berhasrat meneruskan pengajian ke IPTA, Politeknik, Tevt dan ILKA, permohonan online UPU fasa 1 telahpun mula dibuka. Terlebih dahulu pemohon perlu membeli no Unik Id di Bank Simpanan Nasional BSN terdekat dengan harga RM 10.60 untuk mengakses sistem permohonan UPU nanti.

Untuk maklumat lebih lanjut bekenaan pembelian no Unik ID sila baca kembali maklumat yang disediakan xpresi sebelum ini KLIK SINI

Permohonan yang dibuka ini adalah permohonan fasa 1 iaitu dibuka pada 15/11/2011 sehingga 31/12/2011. Namun demikian kemaskini juga boleh dilakukan pada fasa seterusnya nanti iaitu selepas keputusan SPM diumumkan. Untuk melihat bekenaan tarikh-tarikh penting sila rujuk Tarikh Penting Permohonan UPU 2012/2013 KLIK SINI

Permohonan Online UPU Kemasukan 2012/2013 ( fasa 1 )

Bagi yang berminat meneruskan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi iaitu ke Institut Pengajian Tinggi Awam ( IPTA ), Institut Latihan Teknikal & Vokasional ( TEVT ) dan Institut Kemahiran Awam ILKA bolehlah memohon dengan ke sistem permohonan Klik dibawah untuk ke permohonan :

https://online.mohe.gov.my/upu/onlineupu/

Pastikan membeli No Unik ID di BSN serta membaca syarat dan prosedur permohonan yang dinyatakan di laman web diatas

Untuk memohon online UPU lepasan SPM/setaraf 2012/2013 ini terlebih dahulu membeli no Unik ID di Bank Simpanan Nasional dengan harga RM 10.60, semoga berjaya.

Update 9/1/2011 : Permohonan UPU fasa 2 telah dibuka KLIK SINI

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
290 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
qila
qila
Guest
5 years ago

saya pelajar lepasan asasi tetapi telah membeli no pin berkategori A. Adakah saya boleh menukar ke kategori B di BSN? Really need help 🙁

Shukry
Shukry
Guest
6 years ago

Sy nak tanya…sy dah buat permohonon fasa 1..sy juga telah mengulang stpm penggal 3..ttp sy tidak membuat permohonan bagi fasa yg ke 2…krna keputusan ulangan saya tidak mempunyai perubahan..adakah saya harus mengemukakan permohonan bagi fasa ke 2? Tq

Adibah
Adibah
Guest
6 years ago

salam, saya nak tanye kenapa saya tidak boleh mengemaskini upu saya sedangkan saya ada mengulang stpm saya? harap membantu.

nur
nur
Guest
6 years ago

salam..nk tnye..blh tak klu sy nk kmskni smula prmohonan upu yg dh sy buat??tp, trikh nye sdh tutup..blh ke??

Ainul
Ainul
Guest
6 years ago

Salam, sy nk tanya,sy lepasan SPM 2013 (kategori A),adakah sy mmg tidak perlu mengisi keputusan SPM sy ??????sbbnya ruang utk isi keputusan spm tak ada…lagi satu mmg tak payah isi kokurikulum jg ke ????tak dak pun ruang nk isi…harap sgt reply……huhu..konfius ni…

NOR NABILA SYAFIQA BT MOHD ZULKIFLI
NOR NABILA SYAFIQA BT MOHD ZULKIFLI
Guest
6 years ago

salam macam mana nak buat kemasukan online . Nabila tak berapa paham la 🙂

amirul asyraff
amirul asyraff
Guest
7 years ago

saya ingin memohon belajar tapi tidak membeli kod upu..macam mana ??

lia
lia
Guest
7 years ago

salam..klau kite nk buat rayuan upu kne bli no pin upu yg baru ke?

lia
lia
Guest
Reply to  lia
7 years ago

salam..kalau kta nk buat rayuan upu kne bli no upu bru ke??harap rply soalan sy..mengharap sgt2..hehe…

Veronica Ruran Bujang
Veronica Ruran Bujang
Guest
7 years ago

no comment.. 🙂

atika
atika
Guest
7 years ago

salam , sy nak tanye , kalau markah koko sy 7.70 , cgpa koko sy 77.00 ke ?

amira
amira
Guest
7 years ago

Salam….saye pown mengalami maslh sme ngn aniey…sye tak tahu la mne nk cari borang utk upu..sebab byk sgt result utk upu…so…plezzz help me…sye x nk ktimggalan…

Shasha Lia
Guest
7 years ago

Assalamualaikum . Saya dah terlepas buat permohonan untuk fasa 1 . Saya pelajar lepasan SPM 2012 . Tak apa ke kalau saya tak isi permohonan untuk fasa 1 dan terus ke fasa 2 ?

zulaika
zulaika
Guest
7 years ago

ada pengambilan 2013…saya cr x der pla

student
student
Guest
7 years ago

salam.. macam mana nk isi permohonan upu bg fasa1?? sy tkn dkt link 2 tp x dpt..

iyra
iyra
Guest
7 years ago

x faham lah mcm mane nak isi borang upu fasa 1 niy???

nur
nur
Guest
8 years ago

kalau dah masuk u tapi dy nak brhnti dari u tu,nak apply upu mcm apply masa lps form 5 ke?blh lg x?

sumaiyah
Guest
8 years ago

SALAM, permohonan upu second intake bila buka ea??

lee chin lung
lee chin lung
Guest
8 years ago

saya lepasan sijil kolej komuniti, tapi saya daftar spm/setaraf……result kuar ari nie, tapi saya tidak dapat ipta, saya harap selepas buat rayuan saya akan dapat masuk UUUUUUUUUU

dila
dila
Guest
8 years ago

nak tnye..upu sampai fasa ke bpe ea?

QStaff2
Editor
Reply to  dila
8 years ago

fasa 2 shj..

mohd syarafuddin bin sudin
Guest
8 years ago

saya nak masuk kemahiran yang ada bidang automotif

hyue
hyue
Guest
8 years ago

SAYA NAK MASUKKAN KEPUTUSAN KAT BORANG TU X DAPAT…
SKARANG SAYA TERLEPAS PLUANG…X DA PANGGILAN..KWN SYA DAH P TEMU DUGA..UMPPPP…KECEWANYA….

ROZIMADIANA BT ISMAIL
ROZIMADIANA BT ISMAIL
Guest
8 years ago

okey saja

Eza
Eza
Guest
8 years ago

Salam.. saya nak tanya, macam mana nak masukkan keputusan spm dalam fasa 2 ni ?

aini
aini
Guest
8 years ago

Salam,saya sudah mohon upu fasa 1.masalahnya,no pin saya hilang untuk memohon fasa 2..apa patut saya buat?!?saya sangat buntu

yana
yana
Guest
8 years ago

assalamualaikum , saya lepasan SPM yang baru mengambil result .tp saya tidak mendapat apa2 tawaran sedangkan kwan2 ramai yang telah banyak mendapat tawaran sambung belajar , kenapa ye ??

khairul
khairul
Guest
8 years ago

sy nk tanye….
boleh lgi ke kalau sy nk isi permohonan upu fasa 1 ???

ima
ima
Guest
8 years ago

SALAM saya bru je mendpt result spm baru2 ni.soalan saya adakah saya boleh memohon mktb perguruan tanpa mengisi borang upu….satu lagi apakah kepentingan borang upu andai kita ingin memohon untuk ke pusat pengajian tinggi??????????????

QStaff1
Editor
Reply to  ima
8 years ago

Salam.. boleh..
UPU bagi memberi peluang pelajar memohon asasi dan diploma..

diana
diana
Guest
8 years ago

salam,.. knp di bahagian angka giliran spm dan tahun spm x muncul(dikosongkan) kalau saya buat kemaskini untuk kali kedua? saya x dapat nak isi pada ruangan tersebut mcm result spm saye.. ape yg perlu sy bt.sama ada biar kan sahaja atau perlu hubungi pihak upu?

Rujukan : https://www.xpresi.org/permohonan-online-upu-lepasan-spmsetaraf-fasa-1-20122013/#ixzz1qApuQBCa

jesica sinappan
jesica sinappan
Guest
8 years ago

bagaimana kalau saya sudah salah memilih matapelajaran semasa apply penguruan dan sudah hantar dan disahkan,bagaimana untuk menukarnya?

Rasyid
Rasyid
Guest
8 years ago

Assalamualaikum… fasa 1, 2 dan 3 apa beza dia? saya tak faham…

290
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x