Permohonan Pengajian Kemahiran MARA 2017

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Mara
Mara

Satu permohonan pengajian kemahiran akan dibuka tidak lama lagi, pastinya ia amat baik jika anda berminat menyambung pengajian ke bidang berkaitan kemahiran. Pengajian yang dibuka adalah permohonan untuk institusi-institusi kelolaan MARA seperti :

  • KKTM
  • MJII
  • IKM

Bagi yang berminat, bolehlah mula memohon di  http://www.ekemahiran.edu.my/ bermula 9 September 2016 – 14 Oktober 2016.

Memilih untuk ke bidang kemahiran ini merupakan salah satu pilihan yang juga mempunyai masa depan cerah. Pengajian dalam bidang kemahiran juga mempunyai tahap-tahap tersendiri yang membolehkan pelajar yang cemerlang melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih tinggi seperti ijazah hingga PHD yang berkaitan dalam atau luar negara.

Selain itu, kebolehan yang ada boleh diguna untuk memohon kerja berkaitan kemahiran di institusi swasta atau pun kerajaan. Jika mempunyai lebih modal dan usaha tidak mustahil lepasan bidang kemahiran ini akan mampu membuka perniagaan servis dan produk sendiri.

Pengajian untuk permohonan nanti adalah untuk sesi Januari 2017 akan datang. Permohonan akan dibuka apabila tiba sepertti tarikh yang ditetapkan.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of