Permohonan Program Latihan Dalam Industri Petronas 2012

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Iklan

Satu peluang terbuka kepada lepasan SPM untuk memohon latihan dalam industri petroleum dibawah Petronas menerusi Pusat Latihan Petroleum Training Center ( KTC ). Program yang ditawarkan adalah secara latihan kemahiran sepenuh masa dalam bidang instrumentasi dan kawalan industri selama 2 tahun.

 Syarat Memohon

  • Lulus mata pelajaran Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )
  • Warganegara Malaysia
  • Umur tidak melebihi 25 tahun pada 1 Januari 2012
  • Bujang
  • Lelaki
  • Sihat tubuh badan dan tidak buta warna

Untuk memohon bagi pengambilan julai 2012 perlu hantar :

  1. Resume/ Biodata pemohon
  2. Salinan kad pengenalan & sijil/slip keputusan SPM yang disahkan

Dihantar kepada :

PUSAT LATIHAN PETROLEUM KIMANIS

LOT 1, BLOK A, MEMBAKUT JAYA

89728 MEMBAKUT, SABAH

 

Gunakan sampul surat berukuran A$ yang bertulis “ Permohonan KTC “ di sebelah atas kiri sampul surat.

Atau boleh email ke

[email protected]

Sila gunakan “ Petronas KTC “ sebagai tajuk email dan lampirkan dokumen yang diminta diatas dalam format PDF.

Tarikh tutup permohonan : 10 Mei 2012

Untuk maklumat lanjut, anda dinasihatkan melihat Iklan Penuh permohonan Latihan Industri Petroleum Petronas 2012.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
chen
Guest
4 years ago

selamat sejaterah dan salam satu sabah saya ingin bertanya harap pihak tuan dan puan dapat pertimbangankan. pengambilan krusus Petronas traning 2016 adakah sesi baru akan di jalankan untuk pengambilan pelajar-perlajar baru sekiranya pihak tuan membuat pengambilan sesi baru tahun 2016. saya amat hargi atas kerjasama tuan dan pertolongan tuan kepada kami kerana memberi kami peluang untuk berhikmat dan berpeluang untuk belajar. Komen tuan kapada kami amat saya hargi.

sekian terima kasih

Hairie
Hairie
Guest
5 years ago

saya ada dapat tawaran belajar kat Ranaco education & training institute dalam bidang offshore engineering.namun tempat belajar jauh dan wang tidak mencukupi,masih adakah tawaran belajar kat KTC,boleh bgi info terkini

john lennon
john lennon
Guest
7 years ago

bole tanya ? kalau la dapat masuk ktc ne .. ada dpt macam diploma ka ? ijazah ka ? sijil ??

Adam
Guest
7 years ago

Saya dah apply , macam mana nak tau sama ada saya dapat atau tidak ?

hafidz
hafidz
Guest
7 years ago

bila keputusan kelayakan keluar rasanya..

perminas p
perminas p
Guest
7 years ago

1.adakah asrama serta makan minum pelatih ditanggung sepenuhnya oleh penganjur.
2.setelah tamat krusus,adakah pelatih akan diserap masuk bekerja di petronas.
3.tempoh latihan 2 tahun ni setaraf dengan diploma dan macam mana dengan peluang untuk melanjutkan pengajiaan.

MOHD SOBRIE LAMUDIN
MOHD SOBRIE LAMUDIN
Guest
7 years ago

Ada sudah dibuka iklan utk intake julai 2013. tarikh tutup permohonan pada 30 April 2013.

florick geoffrey kenson
florick geoffrey kenson
Guest
7 years ago

sa berminat untuk masuk dlam bidang ini..boleh bgi website untuk apply secara online??

alex
alex
Guest
7 years ago

saya baru habis belajar dalam bidang occupational safety and health dkt ranaco education and training institute,,blh ka saya minta praktikel..?

wellze selumin
wellze selumin
Guest
7 years ago

halo,,,saya ada diploma dlm keselamatan dan kesihatan pekerjaan…..rasa-rasanya saya boleh apply ka tu sana,,,,,atau boleh pohon kerja kat sana…..bila ada iklan pengambilan untuk thn 2013 punya….

amir
amir
Guest
7 years ago

kalu lpasn dploma bole msuk ka tu? mcm mo try la..hehe

yehiskiel
yehiskiel
Guest
7 years ago

bila tarikh bg 2013??sy btul2x brmnat dlm bdang ni

alex
alex
Guest
7 years ago

confirm dapat kerja kah ni?????? saya berminat betul ni….sbb saya kerja d kimanis power plan skrg…..

apis
apis
Guest
7 years ago

assalamualaikum dan salam sejahtera sy nak tanya ..kalau mcm sy ade sijil skm dalam bidang fablikasi logam.boleh lgi ke sy nak mohon dalam bidang kimpalan..sbk sy amat berminat dalam bidang kimpalan..oil & gas dan umur sy 22 masih ade peluang lg ke untuk sy tingkatkan lg kemahiran dalam bidang kimpalan

nurfazira
nurfazira
Guest
7 years ago

Pengambilan untuk pelajar wanita adakah untuk 2013?

robert
robert
Guest
7 years ago

bila kh permohonan kemasukan KTC 2013 di keluar kan,sbb sya btl2 berminat dalam bidang industri terutamanya dalam bidang oil and gas.

mohd adzrie bin masri
mohd adzrie bin masri
Guest
8 years ago

Ada lgi tak pengambilan utk blan julai 2013 thun dpan?..sa bminat utk msuk..kelayakan yang diminta itu boleh dengan spm sya..

QStaff1
Editor
Reply to  mohd adzrie bin masri
7 years ago

Boleh mohon, kebiasannya pengambilan sekitar tarikh iklan diatas.

nGeK..
nGeK..
Guest
8 years ago

haluuuu…huhu..pengambilan untk tahun depan bila tu????ada lagi ka??sya btul2 mau mhu msuk ni KTC….I LIKE IT….

leen
leen
Guest
8 years ago

saya da terlepas tarik klu nk apply, mcmn nk apply klu nk masuk lg
need your info plzzz [email protected]

leen
leen
Guest
8 years ago

bila ada buka lagi atau saya da terlepas mcmn nk apply lg, blh x
nee your info plzz

QStaff2
Editor
Reply to  leen
8 years ago

Nanti kalau ada berita kami akan cuba maklumkan.

azzrin bin juin
azzrin bin juin
Guest
8 years ago

sy ni brmnt dgn smua ni tpi Matematik dgn Bahasa Inggeris sy G tiada cara lain ka mcm mn sy blh msk d Latihan Dalam Industri Petronas ni hrp ada org blh tlg sy?????

KC
KC
Guest
8 years ago

bila lagi ada pengambilan ni KTC kunu .. ? Hari tu mau apply yg ni tp tidak sempat pula .. sayang oh.

Jawatan penulis sambilan diperlukan( Maklumat Lanjut )