PERMOHONAN RAYUAN KE MATRIKULASI 2011

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi pelajar-pelajar yang tidak memohon ke matrikulasi tetapi baru ingin memohon, anda perlu :

1. Membuat surat rasmi kepada Bahagian Matrikulasi dengan alasan atau sebab yang munasabah serta alamat dan

nombor telefon yang bleh dihubungi.

2. Sertakan salinan kad pengenalan/ic dan

3. Salinan slip menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)

kemudian pos ke BAHAGIAN MATRIKULASI, alamat boleh rujuk di http://www.moe.gov.my/bmkpm

 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Muzaimi
Muzaimi
Guest
8 years ago

assalamualaikum.
Sir .tahun lepas saya terlepas untuk buat permohonan untuk matrik krn pada masa itu di rumah tdk pasang internet dan juga tdk mendapat apa-apa maklumat daripada kawan-kawan
Jadi boleh tak Sir menberikan satu lagi peluang utk saya membuat pemohonan

QStaff2
Editor
Reply to  Muzaimi
8 years ago

Waalaikumussalam..Permohonan matrikulasi dah lepas…sekarang dibuka untuk kemaskini sahaja..maaflah..bukan kuasa kami untuk membukanya kembali..

siti
siti
Guest
9 years ago

assalamualaikum… mcm mana ye nak buat rayuan matrikulasi melalui online? ?:-)

fiziesss
Admin
Reply to  siti
9 years ago

walaikumussalam..kalau tak silap saya la..semasa semak tu jika kita gagal ditempatkan..ia akan ada link lain yg kita boleh klik untuk rayuan..cuba tnya kwn2..

siti
siti
Guest
9 years ago

as salam… boleh beri sy alamat matrikulasi? ­čÖé

fiziesss
Admin
Reply to  siti
9 years ago

salam..cuba dapatkan di http://www.moe.gov.my/bmkpm/ dibawah sekali sebelah kanan..baik hubungi dahulu..cuba dapatkan alamat yg terus ke meja pihak yg berkaitan.

emma
emma
Guest
9 years ago

assalamualikum
sy ingn bertanya,,, rezult matrikulasi untuk rayuan bila dpt dkeluarkan???,, kerana sy sdah mndapt tawaran masuk ke upu,, dan ke tingtn 6,, sy cme konfius kerana.., kos yg saya dpt,, sy tidak berapa mnat,, sains komputer,,
sy harap dapt msuk ke matrikulasi dan bukan ke tigtan 6,,
adakah sy harus pergi berdaftar untk tingtn 6 dahulu,,?

fiziesss
Admin
Reply to  emma
9 years ago

walaikumussalam..selagi ada peluang belajar..rebutlah..bila dah dapat rayuan matrik nanti..masih boleh keluar..tiada masalah dan tak bnyk risiko.

tuf
tuf
Guest
9 years ago

assalamualaikum.
sy melakukan ksilapan mase memohon aritu.
dan, maybe sy tidak hantar.
result spm sy ialah 2A3A-3B+ DAN 1C+
adakah ryuan sy diterima?
sy dh hntar surat n ln2 dokumen trmasuk resit num pin matrik.

fiziesss
Admin
Reply to  tuf
9 years ago

Walaikumussalam..2A3A.?mcm mana tu..hehe…sy xleh tlg bab tu..cubalah ajukan pada pihak pendaftar dia.. : )

tuf
tuf
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

2A dan 3A-
ok, terima kasih.

Jawatan penulis sambilan diperlukan( Maklumat Lanjut )