Permohonan Semak Semula Kertas UPSR 2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

UPSR akan dikeluarkan, mungkin ada yang ingin membuat semakan semula kertas UPSR 2015. Sebenarnya keputusan yang keluar masih lagi boleh diperbaiki melalui semakan semula sekiranya mempunyai masalah yang mungkin boleh menambah/ mengurangkan markah. Hal semakan semula ini biasanya timbul bila ada calon yang tidak berpuashati atau ingin kertas jawapanya disemak semula.

Semakan semula UPSR ini boleh dibuat dengan menghantar borang permohonan semak semula ke Lembaga Peperiksaan. Untuk membuat semakan perlu menghantar borang dan sedikit kos diperlukan.

Kadar Bayaran

Kadar bayaran untuk semakan semula adalah RM 50 untuk 1 matapelajaran yang ingin disemak semula.

Bagaimana ingin membuat semakan semula ?

Untuk membuat semakan anda boleh meneliti syarat, cara dan muat turun borang yang disediakan oleh Lembaga Peperiksaan.

Muat Turun Borang ( Klik Sini )

Borang yang disertakan lengkap dengan syarat, bagaimana ingin memohon, penghantaran dan bayaran. Sila teliti maklumat yang diberi sebelum mengisi dan menghantar borang semakan semula. Selain itu perlu diingatkan bahawa permohonan mestilah sampai sebelum 30 hari selepas keputusan UPSR diumumkan. Sekiranya lewat ianya tidak akan dilayan.

Semoga Permohonan semakan semula anda mampu memberikan berita gembira.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of