Permohonan Tentera Ogos 2016

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Maklumat ringkas kali ini bagi sebaran satu permohonan tentera yang akan dilaksanakan sepanjang Ogos ini. Peluang ini adalah baik bagi yang betul-betul bersedia untuk menjadi perwira negara dengan menganggotai pasukan keselamatan demi mempertahankan tanah air.

Permohonan Tentera
Permohonan Tentera

Mengikut maklumat kami terima dari laman rasmi Tentera Darat Malaysia, sesi pemilihan dilaksanakan mengikut zon iaitu bermula 11 ogos 2016 sehingga 17 Ogos 2016. LOkasi pemilihan juga ada berdekatan dengan anda tetapi ia mengikut tarikh dan masa yang telah ditetapkan dalam jadual. Bagi yang berada di sabah dan Sarawak juga berpeluang mengikuti sesi pemilihan di negeri masing-masing mengikut ketetapan yang dibuat.

Info Tambahan :  6 Langkah Mudah Semak Lebihan Bayaran PTPTN

Permohonan Tentera dan Jadual pemilihan

Sila baca dokumen penting Iklan penuh permohonan supaya anda tidak ketinggalan atau mengalami masalah dalam permohonan :

Klik Butang Download Untuk Iklan Penuh

DIharapkan apa yang dicita-citakan tercapai dan pastikan anda betul-betul bersedia dan berminat untuk menjadi perwira Negara. Menjadi seorang Anggota tentera merupakan salah satu pilihan polular kerana ia satu kerjaya yang murni serta mempunyai masa depan dan kelebihan yang terjamin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *