Permohonan Terbuka IPMA (KPM, IKM&KKTM, KPTM, UniKL dan GMI)2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Logo MARA
Logo MARA

Satu permohonan dibuka untuk pegambilan di institusi-institusi dibawah IPMA MARA. Di bawah IPMA mempunyai institusi pengajian tinggi kelolaan MARA seperti KPM, IKM, KKTM, KPTM dan GMI. Kesemua institusi yang dibuka untuk permohonan ini adalah berasaskan kemahiran dan ianya mempunyai banyak kelebihan masa depan.

Bidang kemahiran yang ditawarkan juga mempunyai masa depan yang cerah samada bekerja sebagai tenaga separa mahir ataupun mahir di institusi kerajaan ataupun swasta. Selain itu lulusan yang cemerlang boleh memulakan perniagaan sendiri berdasarkan pengalaman pengajian yang diterima. Selain itu, pelajar diberikan peluang sambung keluar Negara bagi yang cemerlang.

Bagaimana ingin memohon?

Untuk membuat permohonan, anda boleh terus ke permohonan terbuka yang dianjurkan seperti maklumat dibawah :

Maklumat Peristiwa :Sila bawa dokumen berikut:
Tarikh : 8 dan 9 Jun 2015a) Slip / Sijil SPM
Tempat : Ruang Lobi Medan MARA, KLb) Kad Pengenalan (Pelajar & Ibu Bapa)
Masa : 9.00 pagi – 4.30 petangc) Sijil Kelahiran (Pelajar & Ibu)

 

Bagi yang masih belum mendapatkan tempat, ada baiknya anda terus untuk bertanya semasa hari program pendafataran yang diadakan. Mungkin informasi yang diberikan dapat membantu anda dalam meningkatkan lagi peluang masa depan anda.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

3 COMMENTS

  1. selamat pagi dan salam sejaterah mcm mna mw isi borang dan di mana mw dapat borang untuk kita isi bolah berikan saya maklumat lebih terperinci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here