Permohonan Tingkatan 1 MRSM 2013 ( mohon.MRSM.edu.my )

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi lepasan UPSR, permohonan ke Maktab Rendah Sains MARA MRSM bagi tingkatan 1 telah dibuka. Pengajian akan bermula pada tahun 2013 dan pelajar lepasan UPSR baru-baru ini digalakkan memohon. Maktab Rendah Sains MARA ( MRSM ) merupakan peluang baru kepada pelajar sekolah harian biasa untuk menuntut ilmu dengan persekitaran yang lebih positif serta persaingan yang tinggi bersama pelajar cemerlang lain.

Syarat mohon MRSM

Untuk maklumat syarat memohon ke MRSM tingkatan 1 boleh rujuk iklan penuh yang disertakan. Namun demikian, pastinya syarat masuk ke Tingkatan 1 MRSM pastinya mendapat keputusan 5A dalam UPSR tahun 2012 ini diberikan keutamaan. Hal ini kerana, permohonan pastinya menjadi rebutan semua pelajar yang mendapat 5A dan pastinya ia akan memenuhi kekosongan pengambilan yang ditetapkan.

Permohonan MRSM tingkatan 1

Permohonan telah dibuka mulai 19 november 2012 dan tarikh tutup permohonan adalah pada 4 Disember 2012. Untuk membuat permohonan, boleh dilakukan secara online di :

Login Permohonan MRSM 2013

Sebelum membuat permohonan, anda digalakkan meneliti Iklan Penuh Permohonan MRSM tingkatan 1 yang disediakan. Sekiranya masih memerlukan rujukan, boleh ke Info Arkib ( permohonan MRSM tingkatan 1 tahun 2012 ) kami untuk mendapatkan gambaran dan rujukan.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jawatan penulis sambilan diperlukan( Maklumat Lanjut )