Permohonan Tingkatan 1 MRSM 2013 ( mohon.MRSM.edu.my )

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi lepasan UPSR, permohonan ke Maktab Rendah Sains MARA MRSM bagi tingkatan 1 telah dibuka. Pengajian akan bermula pada tahun 2013 dan pelajar lepasan UPSR baru-baru ini digalakkan memohon. Maktab Rendah Sains MARA ( MRSM ) merupakan peluang baru kepada pelajar sekolah harian biasa untuk menuntut ilmu dengan persekitaran yang lebih positif serta persaingan yang tinggi bersama pelajar cemerlang lain.

Syarat mohon MRSM

Untuk maklumat syarat memohon ke MRSM tingkatan 1 boleh rujuk iklan penuh yang disertakan. Namun demikian, pastinya syarat masuk ke Tingkatan 1 MRSM pastinya mendapat keputusan 5A dalam UPSR tahun 2012 ini diberikan keutamaan. Hal ini kerana, permohonan pastinya menjadi rebutan semua pelajar yang mendapat 5A dan pastinya ia akan memenuhi kekosongan pengambilan yang ditetapkan.

Info Tambahan :  Temuduga Kerja 2023: Bagaimana untuk Bersedia?

Permohonan MRSM tingkatan 1

Permohonan telah dibuka mulai 19 november 2012 dan tarikh tutup permohonan adalah pada 4 Disember 2012. Untuk membuat permohonan, boleh dilakukan secara online di :

Permohonan Tingkatan 1 MRSM 2013 ( mohon.MRSM.edu.my ) 1
Login Permohonan MRSM 2013

Sebelum membuat permohonan, anda digalakkan meneliti Iklan Penuh Permohonan MRSM tingkatan 1 yang disediakan. Sekiranya masih memerlukan rujukan, boleh ke Info Arkib ( permohonan MRSM tingkatan 1 tahun 2012 ) kami untuk mendapatkan gambaran dan rujukan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *