Permohonan UITM Ambilan Kedua 2017

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Permohonan UITM
Permohonan UITM

Satu permohonan wajar dikongsi iaitu peluang kedua bagi yang berminat membuat permohonan UITM. Satu permohonan dibuka ambilan ke 2 iaitu bermula kini sehingga awal november ini tetapi tawaran kursus adalah terhad kepada :

 • Sarjana Muda
 • Penerapan
 • Profesional
 • Pengajian luar kampus ( PLK )
 1. Pemohon dinasihatkan menyemak syarat kelayakan program yang ingin dimohon di http://pengambilan.uitm.edu.my/e-syarat/2016 atau di http://www.selangkah.uitm.edu.my
 2. Pemohon dikehendaki membeli no slip melalui Bank Simpanan Nasional ( BSN ) bermula 3 Oktober 2016 ( isnin ) dengan menggunakan nombor kad pengenalan pemohon ( Bukan Wakil ) melalui cawangan BSN/ Mesin ATM/ MyBSN/ SMS Banking ( No slip yang dibeli sebelum 3 Oktober 2016 ( isnin ) adalah TIDAK SAH untuk permohonan ini.
 3. Sila nyatakan Peringkat Program ( Sarjana Muda/ Penerapan/ Profesional/ PLK ) semasa membeli no slip di BSN.
 4. Sila pastikan peringkat program yang betul pada slip yang dibeli sebelum meninggalkan kaunter. Tiada pemulangan bayaran sekiranya berlaku sebarang kesilapan pembelian no slip.
 5. Permohonan boleh dibuat melalui http://online.uitm.edu.my bermula 3 Oktober 2016 ( isnin )

Maklumat dan Harga no Pin slip

uitm-kadar-bayaran-slip

Maklumat lanjut Permohonan UITM

Untuk makluman, permohonan ini dibuka 3 Oktober 2016 hingga 7 November 2016. Pastikan anda merujuk Iklan penuh dan membuat pertanyaan menerusi saluran yang betul sebelum membuat sebarang keputusan memohon.

Pertanyaan

 • Program yang ditawarkan – Tel 03-55442000
 • Pengambilan dan Keputusan Permohonan – Tel 03-55443194/ 3195/ 3167

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of