Permohonan UiTM Tahun 2012/2013

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Permohonan UiTM Tahun 2012/2013 1
UiTM

UiTM membuka permohonan untuk sesi Akademik 2 tahun 2012/2013, permohonan UiTM ini dibuka bagi Calon lepasan STPM, matrikulasi KPM, asasi UiTM, Asasi UM, diploma dan setaraf denganya. Program yang ditawarkan ialah melibatkan program-program Ijazah Sarjana Muda, Penerapan, Profesional dan pengajian luar kampus atau setara sepenuh masa.

Cara memohon

  • Membeli no slip permohonan di Bank Simpanan Nasional ( BSN ) bermula 1 Oktober 2012 dengan menggunakan nombor kad pengenalan pemohon¬† sendiri ) melalui cawangan BSN/Mesin ATM/MyBSN/SMS Banking.(no. slip yang dibeli sebelum 1 Oktober 2012 adalah TIDAK SAH untuk permohonan ini)
  • Semasa membeli no slip permohonan di BSN, anda perlu nyatakan peringkat program yang ingin dimohon seperti program Ijazah Sarjana Muda, Penerapan, Profesional dan pengajian luar kampus ( PLK )atau setara sepenuh masa ( SS ).
  • Pastikan anda membeli nombor permohonan di BSN yang betul dengan jenis program yang bakal dimohon nanti.
  • Layari online.uitm.edu.my untuk mula memohon
  • Masukkan no permohonan BSN tadi ketika mula memohon.
  • Permohonan boleh dibuat bermula 1 Oktober dan tarikh tutup pada 31 Oktober 2012.
Info Tambahan :  Cara Beli Pin UPU 2024/2025

Program yang dibuka permohonan

Untuk meneliti program Ijazah Sarjana Muda, Penerapan, Profesional dan pengajian luar kampus ( PLK )atau setara sepenuh masa ( SS ) yang dibuka serta kadar bayaran untuk pembelian nombor pin BSN permohonan sila KLIK SINI.

Pertanyaan lanjut ;

Untuk pertanyaan lanjut dan makluman lebih terperinci, anda disarankan untuk merujuk Iklan Penuh permohonan atau menghubungi :

Pengarah,

Bahagian Pengambilan Pelajar,

Bangunan UiTM International Centre (UIC)

Universiti Teknologi MARA

40450 Shah Alam

Selangor Darul Ehsan

No. Tel : 03-5544 3164 / 3166 / 3174 / 3175

http://online.uitm.edu.my

Semoga permohonan UiTM anda diterima serta permohonan UiTM ini memberikan lembaran baru dalam memperkembangkan lagi ilmu pengetahuan serta masa depan yang cerah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *