Permohonan UPU 2015 : Tarikh Permohonan UPU dan Pembelian UNIK ID

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

UPU

Bagi yang berminat membuat permohonan ke IPTA menerusi permohonan UPU bagi tahun 2015, permohonan akan dibuka tidak lama lagi. Untuk pengetahuan, pembelian Unik ID UPU dibuka sekaligus bersama permohonan bagi memudahkan serta mengelakkan kekeliruan.

Untuk pengetahuan umum, UPU adalah organisasi yang menguruskan permohonan kepada beberapa institusi pengajian tinggi Awam IPTA seluruh Negara. Oleh demikian, pelajar lepasan peperiksaan awam seperti lepasan SPM, STPM setaraf bolehlah memohon menerusi UPU kerana memohon UPU selepas peperiksaan awam adalah pilihan popular pelajar Negara kita. Melalui permohonan UPU, anda akan mudah memilih IPTA pilihan atau pengajian pilihan tidak kira peringkat Asasi, Diploma atau Ijazah.

Bila Permohonan UPU 2015 dibuka?

Soalan ini selalu ditanya oleh pelajar, mungkin maklumat dibawah berguna untuk anda :

Tarikh Penjualan UNIK ID : 19 Januari – 6 April 2015

Tarikh Permohonan UPU : Mulai 19 Januari, jam 12.00 tengahari sehingga 6 April 2015, jam 12 tengah malam

Maklumat tambahan permohonan

Untuk pengetahuan, untuk membuat permohonan, anda perlu ke laman rasmi UPU dan permohonan nanti memerlukan no UNIK ID sebelum permohonan dibuat. Jika anda tidak mempunyai UNIK ID permohonan anda tidak boleh untuk memohon UPU. Untuk mendapatkan UNIK ID anda perlu membelinya di Bank Simpanan Nasional berdekatan anda MULAI 19 Januari 2015 nanti.

Selepas anda membeli UNIK ID anda bolehlah memasukkan no UNIK ID pada resit yang diberi semasa mula-mula membuat permohonan.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x