Permohonan UPU/ IPTA Fasa 2 Kes Mengulang Lepasan STPM 2013/ 2014

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Permohonan UPU/ IPTA Fasa 2 Kes Mengulang Lepasan STPM 2013/ 2014 1
KPM

Menjawab kepada pertanyaan pelawat berkaitan permohonan UPU fasa 2 untuk lepasan STPM 2013/ 2014. Seorang pelawat mengemukakan soalan beliau tidak boleh mengemaskini keputusan ulangan dalam UPU :

salam, saya nak tanye kenapa saya tidak boleh mengemaskini upu saya sedangkan saya ada mengulang stpm saya? harap membantu.

Sukar untuk kami bantu kerana tidak pasti tahap dan masalah berpunca dari mana. Andaian kami mungkin berpunca dari berikut :

  • Menggunakan link permohonan yang lama/ tidak betul
  • Ketika membuat kemaskini, sistem belum dibuka lagi fungsi untuk mengemaskini khas untuk ulangan STPM
  • Login kemaskini lebih dari 3 kali
Info Tambahan :  Starlink Malaysia: 2 Pelan dan Harga Langganan

Oleh itu kami sertakan maklumat dibawah mungkin sebagai penyelesaian :

Untuk pengetahuan umum, sistem kemaskini fasa 2 telah dibuka. Fungsi ini bertujuan memberi peluang kepada lepasan STPM 2013 mengemaskini keputusan terkini ulangan yang telah diterima. Untuk membuat kemaskini sila ke Aplikasi kemaskini di Laman rasmi Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar Kementerian Pendidikan Malaysia KPM ataupun boleh terus ke [button link=”https://online.moe.gov.my/upu/onlineupu_u3/”]Aplikasi kemaskini STPM[/button] .

Untuk makluman, permohonan STPM Fasa 2 ini dibuka[highlight] hanya bagi calon yang menduduki peperiksaan ulangan penggal 3 STPM 2013 dengan syarat telah membuat permohonan pada Fasa 1.[/highlight]

Semoga maklumat yang dibekalkan membantu dalam proses kemaskini keputusan ulangan yang diterima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *