Punca Lelaki Kawin Lewat

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Punca Lelaki Kawin Lewat 1

Graf bar diatas menunjukkan undian pelawat xpresi.org berkenaan tajuk punca lelaki yang kawin lewat. Dari rajah jelas menunjukkan faktor ingin mencari duit dahulu menjadi keutamaan pelawat xpresi. Hal ini adalah benar kerana duit merupakan sesuatu yang utama kini hingga menyukarkan sesuatu perkahwinan itu berlangsung. Keadaan ekonomi yang mencabar kini membuatkan duit merupakan perkara perlu sebelum memulakan rumahtangga.

Faktor kedua tertinggi merupakan faktor yang boleh dinilai dari dua aspek negatif dan positif, pemilihan untuk berseronok atau enjoy dahulu sebelum kawin jika secara negatifnya jika tidak dibendung mampu merosakkan akhlak serta meningkatkan gejala sosial sekiranya ia tidak diurus secara baik. Untuk aspek positifnya pula ia memberikan lebih masa untuk remaja belajar menganalisis diri dan berada pada hakikat zaman sebenar diri iaitu pada peringkat umur tersendiri.

Berkongsi tempat pula iaitu 15% iaitu faktor lelaki lebih suka bersendirian dan sukar mencari calon isteri yang baik. Untuk faktor paling rendah pula ialah wanita yang terlalu memilih, undian ini menunjukkan lelaki kawin lewat sebenarnya bukan akibat dari wanita yag memilih.

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ohcikgu
Guest
10 years ago

em..banyak sangat puncanya. hehe..

AzlanYussof
Guest
10 years ago

:jump: kadang2, hantaran yg tinggi juga antara salah satu faktor

MDHAFiZ.NET
Guest
10 years ago

betul lah tu.. termasuk lah saya..eheh..
belum ada gf lagi.. nak fokus studi dan cari duit dulu