Punca Lelaki Kawin Lewat

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Graf bar diatas menunjukkan undian pelawat xpresi.org berkenaan tajuk punca lelaki yang kawin lewat. Dari rajah jelas menunjukkan faktor ingin mencari duit dahulu menjadi keutamaan pelawat xpresi. Hal ini adalah benar kerana duit merupakan sesuatu yang utama kini hingga menyukarkan sesuatu perkahwinan itu berlangsung. Keadaan ekonomi yang mencabar kini membuatkan duit merupakan perkara perlu sebelum memulakan rumahtangga.

Faktor kedua tertinggi merupakan faktor yang boleh dinilai dari dua aspek negatif dan positif, pemilihan untuk berseronok atau enjoy dahulu sebelum kawin jika secara negatifnya jika tidak dibendung mampu merosakkan akhlak serta meningkatkan gejala sosial sekiranya ia tidak diurus secara baik. Untuk aspek positifnya pula ia memberikan lebih masa untuk remaja belajar menganalisis diri dan berada pada hakikat zaman sebenar diri iaitu pada peringkat umur tersendiri.

Berkongsi tempat pula iaitu 15% iaitu faktor lelaki lebih suka bersendirian dan sukar mencari calon isteri yang baik. Untuk faktor paling rendah pula ialah wanita yang terlalu memilih, undian ini menunjukkan lelaki kawin lewat sebenarnya bukan akibat dari wanita yag memilih.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

5
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ohcikguAzlanYussoffiziesssMDHAFiZ.NET Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
ohcikgu
Guest

em..banyak sangat puncanya. hehe..

AzlanYussof
Guest

:jump: kadang2, hantaran yg tinggi juga antara salah satu faktor

MDHAFiZ.NET
Guest

betul lah tu.. termasuk lah saya..eheh..
belum ada gf lagi.. nak fokus studi dan cari duit dulu