Rayuan Kemasukan Kursus Perguruan KPLSPM – Jun 2011

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Keputusan KPLSPM telah diumumkan, mungkin ramai yang telah berjaya dan ramai juga yang kecewa. Mungkin ada yang ingin membuat rayuan kerana kegagalan nama disenarai untuk ditemuduga. Xpresi.org ada bertanyakan soalan bekenaan rayuan ini kepada Kementerian Pelajaran melalui email.

Seperti yang dijangka melalui pengalaman tahun lepas hakikatnya tiada rayuan akan dibuka dan keputusan adalah muktamad.

Walaubagaimanapun calon masih lagi memohon bagi kemasukan tahun depan ataupun pilihan lain seperti masuk melalui ijazah sarjana muda pendidikan. Bagi yang tidak mengambil bidang pendidikan diuniversiti calon boleh menyambung belajar di Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI), kelolaan Kementerian Pelajaran Malaysia atau Diploma Perguruan Lepasan Ijazah (DPLI)

Sumber : email dari khidmat pelanggan KPM

Update : 7/7/2011 – walaupun rayuan tiada, tetapi pengambilan kedua berdasarkan permohonan sebelum ini ada disediakan. Sila ke artikel terbaru xpresi. Klik Sini

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
68 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
someone
someone
Guest
3 years ago

assalamualaikum , surat rayuan utk 2nd intake ni d buat selepas kemasukan para calon ipg ataupn sebaliknya ? (Permohonan rayuan ipg )

zizi
zizi
Guest
5 years ago

Assalamualaikum . Sy x bjaya dpt untk calon gantian . Kalau saya hubungi pihak pengambilan agak nya dorang pertimbangkan tk ?

S Affens Abeger De - Loikee
Guest
8 years ago

Salam.. nak tanye nie.. klu thn nie xdpt masok maktab.. thn dpn leh cbe lagi ke guna sijil SPM 2011… or kena masok f.6 or matrikulasi blaje 2 thn dlu…??? n satu lagi.. betul ke rayuan xde lagi.. abeh time check result maktab 11 JUN aritu kta bole mohon n kena tunggu 14 hari bru kuar.. betul ke??

Yabedabedu
Yabedabedu
Guest
8 years ago

Saya tak dpt masuk maktab bagi tahun ni (2012), nama saya tak di senarai bagi calon-calon yg layak ditemuduga.Jadi, bile ek pengambilan kedua dibuat, tahun depan ke?

Bibie
Bibie
Guest
8 years ago

Salam, tahun 2010 dulu saya pernah ikut temuduga. lepas tu masa pengambilan bulan jun tu saya tak tersenarai pun. jadi saya terima tawaran dari sebuah kolej. lpas tu kira2 hujung bln julai macam tu saya dapat panggilan dari maktab mengatakan saya berjaya dipanggil masuk utk panggilan kedua. tapi masalahnya masa tu saya sudah tandatangan kontrak ptptn segala. tak dapat nak berhenti waktu tu jugak. andai kata la saya nak buat rayuan sekerang, agak2nya masih akan dipertimbangkan tak rayuan saya?

T . NAVINDRAN THANGARAJOO
Guest
8 years ago

Selamat Sejahtera encik , sy pelajar lepasan spm 2011 yg baharu ini . sy ingin tahu bahawa kalau nak jadi guru sejarah bagi sekolah menengah perlu keh nak ambil stpm ?

zahin cool
Guest
8 years ago

sy mendapat 7A ..dalm spm …saya minta cos lain tapi dapat cos lain ////….tapi setelah belajar cos itu ..saya semakin minat ….^_^ ….dah 6 bulan sy dkt ipg IPTHO ……

mama
Guest
9 years ago

salam nak tanya bila intake keluar lg ya untj tahun ni?atau tahun dpn?

hunnydiz~
hunnydiz~
Guest
9 years ago

rayuan pon xdapat untuk intake jun…tp saya ad dengar pasal 2nd tu…tp saya xfaham..2nd intake tu bila?? sy dah smbg blaja kt uitm..tp kos sya tu agak sukar…sy harapkn ipg ni la..dah buat temuduga ,,tp xdapat..dah buat rayuan..tu pon xdapat…ade lg ke intake nye?? sedihh sangat xdapat… 😥 😥 😥 😥 😥

Noor Jannnah Ishak
Noor Jannnah Ishak
Guest
9 years ago

Dah 7x ambil periksa untuk KPLI tapi x pernah yang berjaya untuk temuduga kenapa susah sangat? 😕 😕 😕

salmah hamid
salmah hamid
Guest
9 years ago

sedih bila anak sya x dpt masuk ipg – Jun 2011, ada pengambilan ke untuk 2nd intake? 😥 😥 😥

Mubassyirul
Mubassyirul
Guest
9 years ago

Betul ke rayuan tak der untuk yang gagal menempatkan diri ke IPG????????
Setahu saya ramai yang pergi buat rayuan kat Putrajaya.

usher
usher
Guest
9 years ago

salam..saya pljr lpsn stam..mse nk apply upu,saya plh kos pnddkn awl knk2..saya d’pggl intrview utk kos ni..tp lps intrview ni,saya rse mcm x mnat pula utk ambk kos ni..jd bleh x kalau saya nk tkr kos lain mcm kos pnddkn math ke sc ke jka saya dpt twrn slps ini..
:-$ 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

Rizwan
Rizwan
Guest
9 years ago

salam ,,saya layak ke temuduga kplspm tapi tak dapat. kalau saya hantar surat rayuan ke kpm, apa yang akan mereka lihat?adakah markah temuduga lalu atau akan terpilih jika ada kekosongan…mohon penjelasan

radit
radit
Guest
9 years ago

slm, Encik bila ya keluar semakan tawaran fasa2 atau calon tambahan 2011??? sbb thn lalu ada. Boleh tak encik email kat kementerian tentang pertanyaan saya ini. tq… 🙂

chin
chin
Guest
9 years ago

salam, bila keputusan rayuan kplspm keluar? dah lama saya tunggu tapi masih xda respon lagi..

lisda
lisda
Guest
9 years ago

salam,sy tidak berjaya untk kemasukan ke mktab ambilan jun. akan ada pggilan ke-2 n ke-3 x?skiranya ade..bila?? macammne nk buat rayuan?blh fax x?tq

Stella
Stella
Guest
9 years ago

salam,,,,,smne ekk cre nk tlis surt ryuan kplspm???kna tulis tgn ke blh gner comp???? ?:-)

didi
didi
Guest
9 years ago

sedihnya..x dapat IPG..ramai agaknya yg ambil kos sejarah..urmmm..ade tak second intake utk ke IPG???sbab mgkin ada yg tolak tawaran dan lbih b’minat JPA…kwan sya dpat IPG..tpi dia x nak pergi..dia nak JPA..dan kwan sya yg seorang lagi ni nak ke matrikulasi..dia tolak IPG…mgkin ramai yg cemerlang 8a n 9a ke JPA n tolak IPG..so,kemungkinan ada x second intake??? 🙂

danial
danial
Guest
9 years ago

nama saya isma danial ,,saya mendapat 8a dlm spm,,dan saya memohon untuk menjadi guru math(menengah)…saya telah pergi temuduga di maktab tengku bainun,,dan kini saya menyemak keputusan kplspm saya tidak dapat tawaran menjadi guru…jadi bagaimana untuk saya buat rayuan,,saya begitu berminat untuk menjadi guru,,

syaerah
syaerah
Guest
9 years ago

kplspm llusan sma ni dorg plih mcam mne…sy rse sy da ckup syrat..tp tetp ta tplih..ble dgar brite..bnyk kksongan utk gru agma..sy nak sgt msuk mktab ni…tlong laa… :worship:

syaerah
syaerah
Guest
9 years ago

xde ke rayuan tok kmskan mktab bg lulusan sma?? ?:-)

fariza93
fariza93
Guest
9 years ago

saya ingin membuat surat rayuan.tetapi tidak tahu alamat kplspm

lala
lala
Guest
9 years ago

da xbke dh ke pmohonan kplspm tahn ni..
?:-)

santhi
santhi
Guest
9 years ago

encik,boleh tak pelajar ipta/ipts yg lahir selepas 1991 apply mktb? :-))

santhi
santhi
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

baiklah…sy sdh mohon tp x dpt….kalau mcm tu tahun depan sy akan apply lg…ok thanks :snicker:

rozy
rozy
Guest
9 years ago

pembetulan: lepasan spm 2010… 🙂

fatin nabila
fatin nabila
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

salam,saye rase sedih tak dapat ipg,tapi tak pe mungkin rezeki saye bukan kat situ,i.allah saye akan cybe kagi pada tahun2 akan datang,saye yakin ada rezeki saye,pasti saye dapat tempat di ipg 🙂 🙂 🙂 🙂

Ranjit
Guest
9 years ago

Selamat Pagi Tuan,
Anak saya mempunyai kelayakan yang dikehendaki. Dia aktif, berpengalaman dan berminat. Saja nak tahu apa kriteria yang dikehendaki oleh Kementerian. Saya pun seorang guru. Thanks. ?:-) :struggle:

Lan
Lan
Guest
9 years ago

Yang tiada A pun dipanggil temuduga tapi saya yang dapat A tak boleh. Kalau nak kira credit dah cukup. Tak adil betul

lyza
lyza
Guest
9 years ago

entah lha..np x t’senarai..kwn dpt 2a dpt..yg lbih baik result plak x dpt..m’mang target nk msuk maktab…xda ke pgambilan t’buka utk kwn pedalaman??thn lalu ada… :-/ :doh: 😕

sarah buzz
sarah buzz
Guest
9 years ago

salam.. tolong lah bke untk rayuan temuduga untuk maktab lepasan spm 2010…sgt diperlukan untuk sy n memebr2 sy disekolah lain.. utk mkluman,,kbykn owg dpt mktb xminat pom,,diowg sje2 je nk mohon..

68
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x