SAPS NKRA Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah KPM

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
SAPS NKRA Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah KPM 1
sapsnkra

Sistem ini lebih dikenali sebagai SAPS kini juga ditambah sebagai SAPSNKRA, oleh kerana penamaan semula, alamat capaiannya juga berubah kepada ( SAPS ) NKRA sapsnkra.moe.gov.my.

Sistem Analisis Peperiksaan NKRA atau SAPSNKRA merupakan  Sistem berpusat untuk segala penyataan peperiksaan bagi memudahkan proses menyimpan data peperiksaan semasa pelajar serta memudahkan penyemakan oleh pihak atasan ataupun pihak ibu bapa.

Sistem sapsnkra ini meningkatkan akses kepada semua kakitangan pendidikan untuk terus menyimpan data peperiksaan serta memudahkan urusan penilaian peperiksaan serta analisis untuk memperlihatkan kemajuan pelajar dalam pendidikan.

Info Tambahan :  YPJ 2023: Permohonan, Syarat dan Panduan Lengkap

Sistem ini juga direka bagi mengurangkan masalah dalam meminta data peperiksaan sekolah. SAPS ini juga boleh dijadikan penunjuk aras kepada pihak pengurusan melalui analisis TOV ( Take Of Value ), ETR ( Expected Target Result ) dan AR ( Actual Result ).

Bagi yang masih baru dengan sistem SAPS NKRA ini bolehlah merujuk kepada manual pengguna yang disediakan dibawah :

Sistem Analisis Peperiksaan (SAPS) NKRA 

Untuk masuk ke sistem SAPS NKRA ini perlu ke alamat barunya iaitu http://sapsnkra.moe.gov.my atau klik pautan diatas. Jika mengunakan alamat yang lama juga boleh digunakan tetapi ia akan dibawa ke alamat sebenar dalam kiraan 6 saat ketika ingin mengakses. Selamat menjalankan tugas.

6 thoughts on “SAPS NKRA Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah KPM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *