(Semakan gaji online) e penyata gaji Kakitangan Awam – ANM

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Jabatan Akauntan Negara atau ANM merupakan Jabatan yang menyediakan kemudahan menyediakan pengurusan gaji bagi kakitangan awam. Pemberian gaji adalah mengikut jadual gaji yang telah disediakan pada awal tahun sebelum sesi bertugas masing-masing.

Namun demikian saya dihujani pertanyaan bilakah semakan gaji untuk bulan ogos ini akan dikeluarkan. Hal ini kerana pada bulan ogos ini ramai beranggapan gaji akan keluar awal kerana pada bulan ini akan menyambut kedatangan syawal. Pada pengamatan saya tidak perlu menunggu sangat kerana saya rasa pemberian bonus sudah mencukupi sedikit sebanyak sementara gaji keluar nanti.

Bila gaji keluar?

Seperti yang saya katakan sebelum ini, semestinya ia akan mengikut jadual pemberian gaji iaitu pada 24 Ogos 2011. Tetapi jika ia awal sekalipun sekitar hari isnin, selasa minggu depan. Namun demikian secara tepat dan kebiasaannya tarikh 24hb tu sememangnya tarikh yang telah diawalkan sehari.

Cara membuat semakan

Ok, kalau nak buat semakan saya pernah membuat caranya ketika dahulu. Tuan puan boleh ke Cara semakan yang telah cuba saya sediakan selengkapnya KLIK SINI.

Semoga gaji yang ada dimanfaat dengan sepenuhnya serta elakkan pembaziran.

p/s: klik LIKE dibawah jika anda berterima kasih dan rasakan ianya berguna, terima kasih

3 thoughts on “(Semakan gaji online) e penyata gaji Kakitangan Awam – ANM”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top