Semakan ke Kolej Profesional MARA KPM 2013

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Pernahkah anda memohon ke Kolej Profesional MARA ( KPM ) sebelum ini? Semakan kemasukan ke KPM telah dibuka, mungkin nama anda tersenarai untuk kemasukan kali ini. Kolej Profesional MARA juga merupakan pilihan baik bagi mereka yang lebih meminati bidang kemahiran. KPM ini juga menawarkan kursus peringkat Diploma yang mana tempat pengajiannya juga lebih kondusif dan lengkap. Jika memenuhi syarat, pelajar juga akan mendapat kemudahan lain seperti yuran pengajian dibiayai dan elaun sara hidup disediakan.

Semakan Online KPM

Semakan KPM

Untuk membuat semakan kemasukan calon blehlah memasukkan no kad pengenalan masing-masing di http://apponline.mara.gov.my/semakanspupim/ dan sekiranya berjaya perlu muat turun dkumen perlu pendaftaran sepertimana yang di nyatakan di http://apponline.mara.gov.my/upimonline/ .

Diharapkan permohonan ke Kolej Profesional MARA anda diterima dan merupakan pengalaman baru dalam sejarah pembelajaran anda.

 

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

1 COMMENT

  1. Salam admin, saya terlepas tarikh semakan KPM mara dan telah menghubungi no. rasmi mara seperti yang tertera di laman sesawang KPM, operator tersebut menyuruh saya membuat surat rayuan secepat yg mungkin tetapi saya agak keliru atau kurang jelas kerana tidak pasti sama ada saya dapat tawaran tersebut atau tidak dan rayuan mana yg patut saya letakan dlm surat tersebut

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here