Semakan Keputusan Institut Kemahiran Mara IKM 2012

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Semakan Online Kemasukan Ke IKM, KKTM 2012

Semakan IKM KKTM 2012

Bagi Pemohon sebelum ini yang telah memohon untuk pengajian di Institut Kemahiran Mara IKM dan Kolej Kemahiran Tinggi Mara KKTM sudah mula boleh membuat semakan keputusan permohonan yang mana permohonan dibuat sebelum ini iaitu kira-kira bulan oktober lepas.

Cara membuat semakan

Untuk mendapat kepastian tentang kemasukan ke IKM dan KKTM 2012 serta mendapatkan salinan tawaran kemasukan bolehlah membuat semakan di :

http://aplikasi.mara.gov.my/webinqikm/ atau KLIK SINI

Semakan boleh dibuat dengan taip no kad pengenalan tanpa ( – ) contoh 812345035678 dan klik pada butang SEMAK

Diharapkan bagi yang Berjaya diterima ke Institut Kemahiran Mara IKM atau KKTM, peluang yang ada ini dimanfaatkan sebaiknya memandangkan negara kini lebih mementingkan inovasi serta kemahiran untuk menggalakkan keberhasilan tenaga kerja dan ekonomi.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nor atikah
Nor atikah
Guest
3 years ago

Saya dapat mesej Dari Mara tapi apabila sya nk semak dia ckp permohonan belum dibuka until rayuan…SBB sya buat rayuan hari ITU…selepas beberapa hari mesej Mara pom smpai Dan ckp tahniah…sy ingin semak Dan nk tngok sy dpat kos ape Dan kat mane tpi die ckp permohonan belum dibuka..ITU yg sya rase pelik

Naza Citra
Naza Citra
Guest
7 years ago

Saya nak download Borang Perjanjian Pembiayaan Pendidikan Guru untuk dikembalikan ke Kementerian Pelajaran Malaysia. Boleh dapatkan borang tersebut untuk saya dan rakan2 yang lain ?

syafiq
syafiq
Guest
7 years ago

salam. saya telah nuat permohonan untuk pengambilan ikm untuk tahun 2013..saya nak tahu bagaimana saya nak tahu permohonan saya diterima atau tidak.. harap anda memberitahu saya website untuk saya memeriksa adakah saya layak atau tidak..sekian terima kasih..

QStaff1
Editor
Reply to  syafiq
7 years ago

Salam.. syafiq perlu menunggu semakan yang akan dikeluarkan nanti..LIKE fan page kami dan InsyaAllah akan terima beritanya apabila tiba masanya..

Tg Puteri Raihar Bt Tg Roslan
Tg Puteri Raihar Bt Tg Roslan
Guest
8 years ago

mcn mne nk buat permohonan scre on?

QStaff1
Editor
Reply to  Tg Puteri Raihar Bt Tg Roslan
8 years ago

jika ada berita, kami update..like fan page kami yer.. tq

abdul bari
abdul bari
Guest
8 years ago

bile pulak intake 2012 selain intake julai ?? intake disember ade tak ? klu ade mcm mne care2 nak apply???

zawawi
Guest
8 years ago

macam mana nak isi borang ikm ni..???

Mohd Zaki Bin Elias
Mohd Zaki Bin Elias
Guest
8 years ago

Salam… saya nak bertanya bagaimana ingin mengetahui status permohonan saya ke IKM/ILP. Saya telah memohon pada bulan disember 2011. T.Kasih

sairi bin sarholim
sairi bin sarholim
Guest
8 years ago

SAYA NK MASUK IKM..

khairul
khairul
Guest
8 years ago

salam.. saya ingin bertanya..adakah masih terbuka lagi peluang untuk memohon kemasukan ke IKM JB ataupun KKTM JB kerana saya masih training dalam sijil aircond dan akan tamat pada bulan jun ini. jd saya ingin memohon kemasukan IKM JB ataupun KKTM JB pada julai 2012 untuk ambil diploma aircond..sekiranya boleh bagaimana caranya dan bila tarikh kemasukan untuk memohon?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x