Semakan Keputusan Kemasukan Matrikulasi 2013

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Kami menerima banyak pertanyaan bekenaan bila keputusan Matrikulasi akan dikeluarkan. Untuk pengetahuan, semakan untuk keputusan Matrikulasi belum dibuka, namun demikian keputusan dan semakan kemasukan ke Matrikulasi akan dikeluarkan pada bualan april 2013 nanti.

Menurut maklumat dari kakitangan Bahagian Pengambilan Matrikulasi KPM, keputusan Matrikulasi akan dikeluarkan 5 minggu selepas keputusan SPM 2012 dikeluarkan. Oleh demikian, keputusan dan semakan dijangka akan boleh dibuat sekitar 15 April 2013.

Diharapkan pelajar supaya tidak terlalu bergantung kepada kemasukan matrikulasi dibimbangi keciciran untuk permohonan lain. Jika dapat merancang laluan kerjaya yang baik, memilih untuk pengajian dan bidang lain juga boleh memberikan laluan cerah dalam kejayaan seseorang. Oleh demikian, banyakkan bertanya mereka yang berpengalaman dan mendapatkan informasi secara global supaya memberikan lebih pilihan dan penilaian berkualiti dalam menentukan laluan kerjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here