Semakan Keputusan MRSM 2017

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Keputusan MRSM 2017
Keputusan MRSM 2017

Satu semakan keputusan MRSM 2017 telah dibuka. Maktab Rendah Sains MARA ( MRSM ) telah membuka permohonan sebelum ini untuk pelajar yang layak berdasarkan kelayakan dan tapisan yang ketat. MRSM ini menjadi pilihan popular kerana ia menghimpunkan pelajar terpilih dari segi akademik dan juga kegiatan ko kurikulum.

Semakan Keputusan MRSM 2017

Keputusan MRSM boleh disemak mulai 23 Januari 2017 mulai pukul 10.00 mlm. Sekiranya pelajar berjaya akan dimaklumkan melalui SMS mengikut maklumat yang didaftarkan sebelum ini.

Semakan Online MRSM 2017

Untuk membuat semakan anda hanya perlu masukkan angka giliran untuk kemasukan ke tingkatan 1 MRSM dan nombor kad pengenalan untuk semakan kemasukan ke tingkatan 4 MRSM. Semakan online boleh dilakukan melalui pautan dibawah :

Berikut ialah tarikh dan maklumat penting lain untuk makluman pemohon berkaitan kemasukan ke MRSM 2017 ini :

  • Keputusan boleh disemak mulai 23 Januari 2017 bermula jam 10.00 malam
  • Tarikh pendaftaran pelajar baru adalah pada 6 Februari 2017
  • Pelajar yang berjaya akan menerima makluman dari Perkhidmatan Pesanan Ringkas (SMS)

Semoga dengan penerimaan masuk ke MRSM ini memberi lebih semangat kepada pelajar. Sokongan dan persaingan positif sekeliling pastinya membantu peningkatan akademik. Namun demikian, ia bergantung kepada usaha dan rezeki masing-masing.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of