Semakan Keputusan Permohonan Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional 2013

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Info ini bagi lepasan PMR yang memohon ke Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional. Keputusan permohonan ke Sekolah Teknik dan Kolej Vokasi onal sudah mula boleh disemak mulai hari ini. Semakan dibuka secara online menerusi laman rasmi KPM dengan menggunakan nombor kad pengenalan atau angka giliran masing-masing.

Semakan Online Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional

Untuk membuat semakan, pelajar perlulah ke ( aplikasi semakan kemasukan ke Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional ) dan masukkan nombor kad pengenalan atau nombor angka giliran PMR sebelum ini. Selepas semakan dibuat, pelajar akan mengetahui keputusan samaada Berjaya atau tidak.

Info Tambahan :  STPM, Asasi, Diploma, Vokasional - Yang Mana Lebih Baik Tahun 2023?

Rayuan kemasukan

Sekiranya permohonan tidak Berjaya, pemohon boleh dikemukakan terus ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik yang dipohon. Sekiranya terdapat kekosongan kemungkinan rayuan akan diterima.

Pemilihan ke bidang kemahiran juga merupakan satu keputusan yang baik sekiranya ada minat dan kemampuan. Ilmu kemahiran dan teknologi yang diperlolehi mampu meningkatkan taraf hidup sehingga menjadi golongan professional.

4 thoughts on “Semakan Keputusan Permohonan Sekolah Teknik dan Kolej Vokasional 2013

  1. salam..sy cuba masuk web page aplikasi semakan kemasukan teknik vokasional seperti di atas, ttp page tersebut ‘error page’ n ‘page not found’..
    ingin check status permohonan adik saya yg apply kulinari di sg petani.
    terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *