Semakan Keputusan STPM Penggal 3 Tahun 2013

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi calon STPM tahun lepas, keputusan STPM penggal 3 tahun 2013 telahpun boleh disemak melalui pautan yang diberikan dibawah. Pada ketika ini laman online yang diberikan masih lagi belum sempurna sepenuhnya mungkin aktiviti upload atau pengurusan sistem dilakukan. Namun demikian keputusan STPM penggal 3 boleh disemak melalui Semakan SMS. Ada beberapa pelajar yang telah dapat keputusan masing-masing melalui SMS.

Semakan Online

Untuk membuat semakan online calon boleh mencuba link yang disediakan dibawah :

Semakan STPM penggal 3 Online ( klik sini )

Semakan SMS

Untuk membuat semakan secara SMS calon boleh semak dengan cara dibawah :

Taip : STPM RESULTP3 no ic dan hantar ke 15888

Contoh : STPM RESULTP3 940123055764  hantarkan ke 15888

Maklumat penting :

  • Keputusan yang disemak adalah untuk Penggal 3 STPM 2013 dan kertas PBS sahaja. Slip keputusan keseluruhan akan dikeluarkan selepas keputusan keseluruhan peperiksaan STPM 2013 diumumkan.
  • Permohonan untuk menyemak semula keputusan akan dikenakan bayaran sebanyak RM50.00 bagi satu kertas. Maklumat lanjut yang berkaitan dengan permohonan penyemakan semula keputusan boleh dirujuk di portal Majlis Peperiksaan Malaysia.
  • Permohonan untuk menduduki peperiksaan ulangan bagi penggal ini boleh dibuat secara online di portal MPM. Kadar bayaran adalah sebanyak RM50.00 setiap kertas. Tarikh buka dan tutup pendaftaran boleh dirujuk kalendar peperiksaan STPM 2013 di portal Majlis Peperiksaan Malaysia.
  • Keputusan yang disemak bukan sijil STPM. Majlis Peperiksaan Malaysia berhak meminda butiran pada keputusan ini sebelum sijil dikeluarkan.
  • Keputusan penggal sahaja tidak boleh digunakan bagi tujuan permohonan kemasukan ke Institusi Pengajian Tinggi dan tidak layak untuk menerima sebarang kemudahan yang dikeluarkan kepada pemegang Sijil STPM oleh Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments