Semakan Keputusan UPU Kemasukan Ke IPTA Bagi STPM/Matrikulasi Setaraf – Julai 2011

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Semakan Keputusan UPU Kemasukan Ke IPTA Bagi STPM/Matrikulasi Setaraf - Julai 2011 1

UPU

Keputusan UPU akan boleh disemak bagi kemasukan ke IPTA untuk calon lepasan STPM, Matrikulasi dan setaraf. Menurut sumber ia mula boleh disemak pada miggu kedua julai atau pada 15 Julai 2011. Semakan boleh dibuat melalui dua cara iaitu melalui semakan online dan juga secara SMS.

Pelajar yang telah mendapat keputusan dijangka akan mendaftarkan diri di institusi pengajian tinggi masing-masing september ini.

Semakan akan dijangka dibuka pada selepas 12 tengahhari. Namun demikian semakan selepas 12 tengahmalam adalah digalakkan supaya masalah sukar mengakses semakan tidak berlaku.

Info Tambahan :  Kesan Buli Dalam Kalangan Remaja

Cara menyemak :

Pelajar boleh melayari laman berikut

Melalui SMS
Taip UPU < jarak > RESULT < jarak >No Kad pengenalan dan hantar ke 15888
contoh : UPU  RESULT  951234036789 hantar ke 15888
Semoga berjaya
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
terus sabar
terus sabar
Guest
10 years ago

salam. sy lepasan stpm 2010. sy tidak berjaya mendapat tempat di ipta utk pengajian 2011/2012 setelah menyemak keputusan upu baru-baru ini. namun, sy sgt berharap dan berminat untuk menyambung pengajian di peringkat ijazah. jd, sy telah selesai membuat rayuan upu. sy juga tidak mahu terlalu berharap dengan keputusan rayuan itu nanti. pada hari yang sama, sy dapat tahu bahawa uitm membuka permohonan untuk peringkat diploma pd 1-31 julai 2011. soalan sy, bolehkah sy mohon ke uitm dengan menggunakan keputusan spm 2008 sy sedangkan pada masa yg sama, sy buat rayuan upu? tarikh tutup permohonan makin hampir. minta bantuan jawapan secepat… Read more »