Semakan Keputusan UPU Lepasan STPM Setaraf 2015

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagaimana keputusan UPU anda? Semakan UPU telah dibuka untuk lepasan STPM Setaraf, semakan online dan sms dibuka untuk lepasan STPM / setaraf tahun 2014 lepas. Keputusan UPU ini adalah bagi kemsukan ke IPTA untuk sesi 2015 nanti.

Semakan Online Keputusan UPU 2014

Terdapat semakan secara online yang disediakan oleh pihak UPU dalam Laman Rasmi UPU dibawah disediakan kemudahan pautan untuk membuat semakan.

Untuk membuat semakan anda boleh pilih 5 saluran diatas, kemudahan banyak saluran untuk semakan adalah bagi mengelak kesesakan talian.

Info Tambahan :  Skim Perkhidmatan Jururawat Mengikut Gred 2022

Permohonan Rayuan IPTA

Sekiranya anda gagal ditempatkan dimana-mana IPTA bolehlah anda membuat rayuan KLIK SINI

Bagaimana dengan keputusan IPTA anda? Ada dapat? Atau TIDAK? Jika anda ditawarkan ke IPTA diucapkan tahniah, ia merupakan berita gembira untuk anda dan ibu bapa, mungkin selepas ini corak pembelajaran anda akan berubah dan persekitaran yang lebih memberangsangkan.

Jika anda gagal ditempatkan jangan kecewa, sebenarnya masih banyak cara untuk Berjaya di Dunia ini. RamaiĀ  yang masih Berjaya hanya bebrbekalkan keazaman dan gigih usaha. Rezeki ada dimana-mana, kitalah yang berusaha tidak perlu mengharapkan ihsan orang lain.

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kamarul
kamarul
Guest
8 years ago

assalamualaikum..saya nak tanya macam mana kalau saya salah isi no ic emak saya dalam upu?kalau nk buat rayuan macam mana nak betulkan balik?semasa saya buat rayuan ic emak bapak saya tak perlu di isi.adakah tidak perlu?

wawa
wawa
Guest
8 years ago

Salam..sy lepasan diploma..sy boleh ke memohon untuk rayuan? Ke sy kena tunggu bulan January untuk apply balik? Sy keliru.. Mohon pencerahan

Ani
Ani
Guest
8 years ago

AsSalam, saya kecewa anak saya tak dapat masuk UPU walaupun, result matrikulasinya layak untuk pilihan coursenya. Selalunya selepas rayuan, ada peluang ker dapat masuk ?
Apa pendapat Tuan mengenai UniKL and UUM ?

fiziesss
Admin
Reply to  Ani
8 years ago

Salam, kebiasaanya lepas rayuan ada yg dapat. tapi kebanyakan yang dapat kursus yang tidak dipilih sebelum ni.. UniKL sy tak dapat nak komen banyak, UUM juga universiti baik dan ramai juga pengambilannya sebelum ni.