Semakan Online Kemasukan ke Kolej Vokasional, SM Teknik dan SM Vokasional 2012

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Semakan Kolej Vokasional, SM Teknik & Vokasional 2012

Bagi sebelum ini pemohon yang telah memohon untuk memilih melanjutkan pelajaran ke bidang teknik dan vokasional . Semakan secara online bagi senarai yang berjaya ke Kolej Vokasional. Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional telah dibuka.

Cara membuat semakan Online

Untuk membuat semakan bagi kemasukan 2012 ini perlu:

  1. Sila ke http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2012/ atau KLIK SINI
  2. Taip No kad pengenalan masing-masing Contoh: 931309035671 ataupun boleh taip angka giliran PMR masing-masing Contoh: AC167A014
  3. Setelah memasukkan no ic ataupun angka giliran ( salah satu ) sila klik butang “ Semakan “ untuk melihat keputusan masing-masing.

Semoga pemilihan kemahiran sesuatu yang tepat sesuai dengan minat dan kebolehan bagi menggalakkan lagi kecemerlangan hidup. Diharapkan makluman yang disediakan tentang semakan secara online bagi kemasukan ke Kolej Vokasional. Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional tahu 2012 ini dapat membantu.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
38 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
zulkifli
Guest
6 years ago

Saya Form 3 taun ni .. sama nak brjaya dlm pt3 .. klw boleh nak mohon teknik sungai petani . boleh

MUHD HAKIMI HAIKAL BIN ZULKARNAIN
Guest
6 years ago

saya ingin bertanya tentang keputusan kemasukkan ke kolej vokasional port dickson

danial rifqi
danial rifqi
Guest
6 years ago

assalamualaikum admin…saya nak tanya..kalau semasa pendaftaran di kolej vokasional ada temuduga tak?

el-arifah
el-arifah
Guest
6 years ago

assalamualaikum , saya lepasan pmr 2013 . saya ada mohon smt dan saya dapat 6a3b dalam pmr , macam mana ek nak tahu nama dapat ke tak ? tolong jawab 🙂 , terima kasih

NURUL ANIS
NURUL ANIS
Guest
7 years ago

nk tnye,,bile pndftran kemasukan untk plajar tingkatan 4 tahun 2014

zulkifli
Guest
Reply to  fiziesss
6 years ago

Saya Nak Tanya Adakah Teknik Sungai Petani Akan Dibuka Pemohon Bagi 2015 nanti
saya form 3 taun ni ..
semua doakan saya lulus dalm pt3 nie yer saya nak masuk teknik sungai petani ..

Jie
Jie
Guest
7 years ago

Sya dpt 3a 5b , & mhon kolej vokasional tpi tk brjaya. Blehkah sya mhon teknik pula?

QStaff1
Editor
Reply to  Jie
7 years ago

Boleh..xsalah kalau mencuba

zakwan
zakwan
Guest
7 years ago

mcm mne ea nk semak…

muhammad fauzi
muhammad fauzi
Guest
7 years ago

mcm mna nk check keputusan nie…plez tlng saya…tanz

Nik Adnan
Nik Adnan
Guest
7 years ago

ASSALAMUALAIKUM..SYA DH BKA LINK DI ATAS TPI PAGE NOT FOUND..KNAPA YE??

QStaff1
Editor
Reply to  Nik Adnan
7 years ago

Waalaikumussalam..mungkin dah tamat tempoh permohonan atau masalah line

davis
davis
Guest
Reply to  QStaff1
3 years ago

jdi mcm mna nak mngatasi mslh ni

mimie suzilahwatie
mimie suzilahwatie
Guest
7 years ago

Harap2 dpt msuk sklh nie…..sy minat sngt3..

azwa
azwa
Guest
7 years ago

assalamualaikum,, sy dapat 3a tapi saya dapat c english lepas ke sy untuk ke smt.?? tolong jawab.. saya perlukan respon

QStaff1
Editor
Reply to  azwa
7 years ago

Waalaikumussalam.. mungkin lepas..sbb 3 A tu agak kuat terutama kalau A subjek sains matematik

zakiah
zakiah
Guest
7 years ago

sye arp permhnan sye dtrime coz sye mnat sngat2

nur nabilah
nur nabilah
Guest
7 years ago

assalamualaikum… saya sangat berharap agar permohonan ke kolej vokasional saya di luluskan.. ini lah satu-satunya harapan untuk saya membantu negara dan keluarga saya.. dan ini juga lah satu-SATU nya yang diminati saya selama ini..

NORAMILIA BINTI ROSLAN
NORAMILIA BINTI ROSLAN
Guest
7 years ago

SAYA BERHARAP PERMOHONAN SAYA DITERIMA…

Iman Syazani Bt Razali
Iman Syazani Bt Razali
Guest
8 years ago

bagaiman ye cara-2 msuk ke vokasional

izzatzz
izzatzz
Guest
8 years ago

assalamualaikum, kalau bm dan bi sahaja yg C, lepas ke utk ke ”pendidikan teknikal” ? terima kasih

Puvanesvaaran Marimuthu
Guest
8 years ago

I WANT TO JOIN THIS KOLEJ

nurain
Guest
8 years ago

permohonan dah bukak ke belom…….tlg jwb

QStaff1
Editor
Reply to  nurain
8 years ago

Kebiasaanya apabila ia dibuka kami akan update..like fan page kami untuk dapat info terkini..

ain
ain
Guest
Reply to  nurain
8 years ago

salam nak tanya unk permohonan online , satu permohonan 1 sekolah, so, boleh x saya isi banyk kali unk byk sekolah, tq 😉

Haifa auni
Haifa auni
Guest
8 years ago

Macam mane saye nak mohon balik sekolah vokasional , sedangkan hari tu saye dah mohon sekolah vokasional di sg.petani , kedah . tapi nak semak balik tk boleh laa walaupun saye dah tekan link di atas ? terima kasih .

Nurul Aina Asyiqin
Reply to  Haifa auni
7 years ago

saya nak tanye!hari tu saya dah isi borang kemasukan tu..tapi macam mana ye nak chek kepetusan kemasukan untuk tahu yang saya dapat masuk atau tidak?harap maklum..

QStaff2
Editor
Reply to  Nurul Aina Asyiqin
7 years ago

Nanti akan ada berita semakan kemasukan tu.. jika ada kami akan cuba maklumkan.

yaya
yaya
Guest
8 years ago

begini bolehkah saya masuk ke sekolah vokasional sedangkan pada tingkatan 3 2011 saya tidak memohon untuk vokasional???
saya bercadang mahu pergi ke ppd adakah saya akan diterima untuk ke sekolah vokasional?

QStaff1
Editor
Reply to  yaya
8 years ago

Boleh..tapiu dah terlambat..kemungkinan untuk diterima tipis sangat..

nurfarina
nurfarina
Guest
8 years ago

saya telah memohon dua buah sekolah teknik , satu di klang dan satu lagi di port dickson .. di port dickson saya telah berjaya namun ayah tak benarkan pergi , sekarang saya hanya tunggu reply dari sekola teknik klang sahaja .. dari mana saya bole membuat semakan ? kawan saya cakap bole buat semakan online tapi saya tak jumpe laman web berkaitan

ajmal ahlami
ajmal ahlami
Guest
8 years ago

assalammualaikum,,,,,,,macam mane nak buat rayuan ???

ARIFAH
ARIFAH
Guest
8 years ago

ADALAH SAYA TELAH TERLAMBAT UTK MENDAFTARKAN ANAK SAYA LEPASAN UPSR UTK KESEKOLAH Menengah Teknik Dan Kolej Vokasional 2012

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x