Semakan Online Kemasukan ke Kolej Vokasional, SM Teknik dan SM Vokasional 2012

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page
Semakan Kolej Vokasional, SM Teknik & Vokasional 2012

Bagi sebelum ini pemohon yang telah memohon untuk memilih melanjutkan pelajaran ke bidang teknik dan vokasional . Semakan secara online bagi senarai yang berjaya ke Kolej Vokasional. Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional telah dibuka.

Cara membuat semakan Online

Untuk membuat semakan bagi kemasukan 2012 ini perlu:

  1. Sila ke http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2012/ atau KLIK SINI
  2. Taip No kad pengenalan masing-masing Contoh: 931309035671 ataupun boleh taip angka giliran PMR masing-masing Contoh: AC167A014
  3. Setelah memasukkan no ic ataupun angka giliran ( salah satu ) sila klik butang “ Semakan “ untuk melihat keputusan masing-masing.
Baca Juga :  Keputusan Rayuan UPU Lepasan STPM / Setaraf

Semoga pemilihan kemahiran sesuatu yang tepat sesuai dengan minat dan kebolehan bagi menggalakkan lagi kecemerlangan hidup. Diharapkan makluman yang disediakan tentang semakan secara online bagi kemasukan ke Kolej Vokasional. Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional tahu 2012 ini dapat membantu.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Panduan Percuma, Teknik Pendapatan Sampingan 4-5 angka Sebulan 

38 COMMENTS

  1. assalamualaikum , saya lepasan pmr 2013 . saya ada mohon smt dan saya dapat 6a3b dalam pmr , macam mana ek nak tahu nama dapat ke tak ? tolong jawab 🙂 , terima kasih

    • walaikumussalam.. untuk ke SMT tu kena tunggu keputusan keluar. keputusan boleh disemak online atau menghubungi tempat memohon. setakat ini belum ada pa2 makluman. Jika ada insyaAllah kami akn cuba usahakan.

  2. assalamualaikum… saya sangat berharap agar permohonan ke kolej vokasional saya di luluskan.. ini lah satu-satunya harapan untuk saya membantu negara dan keluarga saya.. dan ini juga lah satu-SATU nya yang diminati saya selama ini..

  3. Macam mane saye nak mohon balik sekolah vokasional , sedangkan hari tu saye dah mohon sekolah vokasional di sg.petani , kedah . tapi nak semak balik tk boleh laa walaupun saye dah tekan link di atas ? terima kasih .

  4. begini bolehkah saya masuk ke sekolah vokasional sedangkan pada tingkatan 3 2011 saya tidak memohon untuk vokasional???
    saya bercadang mahu pergi ke ppd adakah saya akan diterima untuk ke sekolah vokasional?

  5. saya telah memohon dua buah sekolah teknik , satu di klang dan satu lagi di port dickson .. di port dickson saya telah berjaya namun ayah tak benarkan pergi , sekarang saya hanya tunggu reply dari sekola teknik klang sahaja .. dari mana saya bole membuat semakan ? kawan saya cakap bole buat semakan online tapi saya tak jumpe laman web berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here