Semakan Online Kemasukan Tingkatan 6 Sesi 2011-Jun

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Bagi calon SPM 2010 yang ingin menyambung pengajian ke Tingkatan 6 Bawah sesi 2011.

Anda boleh mula menyemak nama anda di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu www.moe.gov.my  ( Semakan )

Masukkan no. kad pengenalan anda dan akan keluar keputusan.

Jangan lupa print lampiran keputusan tersebut dan dibawa ke sekolah semasa pendaftaran. Tarikh pendaftaran terdapat di dalam lampiran keputusan tersebut.

Semoga anda berjaya meneruskan pengajian anda..

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jaya sutha
Guest
8 years ago

kenapa saya tak dapat semak kemasukan tingkatan enam…!

anis
anis
Guest
9 years ago

sya nk tnya ni,,,sya dpt uitm pz2 dah byq yran pa smoa sya xmau p plak…..sya memilih untuk ke ting 6…adakah nma sya akn di senarai htamkn smasa untuk buat ijazah selps stpm nanti….sya tkot la kalau jd macam 2

fiziesss
Admin
Reply to  anis
9 years ago

Tak anis..jgn bimbang…anis berhak memilih..cuma kalau menolak..sila maklumkan kepada pihak berkenaan tindakan anis tu..

eri
eri
Guest
9 years ago

ok la tq sbb beri informasi…tahun depan sy mntak pula maktab boleh ker?sebab smase sy isi borg mktb bru ni…ada beberapa syarat yg sy perlu patuhi salah satunye cakap “adakah anda bukan pelajar dari mane2 ipta/ipts?”dan saya jawab ya.Saya keliru dgn syarat ni….takut2 tahun depan dah xleh mntak. :sweat:

fiziesss
Admin
Reply to  eri
9 years ago

Boleh cuba mohon asalkan memenuhi syarat utama dia. pastikan umur tidak melepasi yg ditetapkan..cuma mungkin jika dah ke IPT keutamaan bagi yg belum ke IPT diberikan.

eri
eri
Guest
9 years ago

ni sy nk tnye,sy dpt tawaran ke form 6…soalan sy,xpe ke semasa kita sedang belajar di form 6,tetiba je tawaran upu datang…dan sy terus ikut upu pulak(berhenti form 6)…bleh ke camtu?

fiziesss
Admin
Reply to  eri
9 years ago

Boleh..ramai juga yg buat mcm tu..sbb kita berhak membuat pilihan hidup kita sendiri..cuma mungkin akan rugi sedikit yuran pendaftaran ting 6 tu..

eri
eri
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

bukan pe…sy nk jd cikgu…mintak maktab x dpt,jadi confuse nk amik stpm atau diploma untuk sambung ijazah pendidikan…ape pendapat abang?sori la kalu sy tnye camni… 😀

fiziesss
Admin
Reply to  eri
9 years ago

xpe..abe G suka..sbb bertanya disini sebenarnya memberikan xpresi lebih meriah..apa2 tnya shj..no problem : )..tentg tu..cuba baca disini https://www.xpresi.org/masalah-pilihan-matrikulasi-asasi-stpm-diploma-dan-kursus-kemahiran/ sebenarnya bergantung pada kesanggupan da minat eri..kedua2 pilihan tu boleh membawa kita jadi guru..tapi soalnya lambat dan cepat sahaja. kosnya pun berbeza..cuba baca disitu..mungkin ia membantu serba sedikit utk buat pilihan..

eri
eri
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

so,lepas kite abis form 6 bleh pohon ijazah penddikan ke??saya dpt jurusan kemanusiaan…sy dpt juga diploma pentadbiran awam dari uitm…adakah kedua2 kos ini layak mintak ijazah pedidikan? :-/

fiziesss
Admin
Reply to  eri
9 years ago

yer..lepas SPM boleh mohon ijazah pendidikan..cuma dip pentadbiran awam tu agak sukar nak mohon ijazah pendidikan.sbb di sekolah kurang yg sesuai dgn matapelajaran yg dipelajari di diploma tu..

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x