Semakan Online Kemasukan Tingkatan 6 Sesi 2011-Jun

12
1

Bagi calon SPM 2010 yang ingin menyambung pengajian ke Tingkatan 6 Bawah sesi 2011.

Anda boleh mula menyemak nama anda di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu www.moe.gov.my  ( Semakan )

Masukkan no. kad pengenalan anda dan akan keluar keputusan.

Jangan lupa print lampiran keputusan tersebut dan dibawa ke sekolah semasa pendaftaran. Tarikh pendaftaran terdapat di dalam lampiran keputusan tersebut.

Semoga anda berjaya meneruskan pengajian anda..

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Panduan Percuma, Teknik Pendapatan Sampingan 4-5 angka Sebulan 

12 COMMENTS

  1. sya nk tnya ni,,,sya dpt uitm pz2 dah byq yran pa smoa sya xmau p plak…..sya memilih untuk ke ting 6…adakah nma sya akn di senarai htamkn smasa untuk buat ijazah selps stpm nanti….sya tkot la kalau jd macam 2

  2. slps STPM boleh memohon ijazah pendidikan. selepas diploma pun boleh jg..cuma jangka masa, kos, situasi dan keadaan pembelajaran yg berbeza..begitu juga dengan pencapaian atau markah akhir peperiksaan/pointer akan menentukan anda layak/tidak.

  3. ok la tq sbb beri informasi…tahun depan sy mntak pula maktab boleh ker?sebab smase sy isi borg mktb bru ni…ada beberapa syarat yg sy perlu patuhi salah satunye cakap “adakah anda bukan pelajar dari mane2 ipta/ipts?”dan saya jawab ya.Saya keliru dgn syarat ni….takut2 tahun depan dah xleh mntak. :sweat:

    • Boleh cuba mohon asalkan memenuhi syarat utama dia. pastikan umur tidak melepasi yg ditetapkan..cuma mungkin jika dah ke IPT keutamaan bagi yg belum ke IPT diberikan.

  4. ni sy nk tnye,sy dpt tawaran ke form 6…soalan sy,xpe ke semasa kita sedang belajar di form 6,tetiba je tawaran upu datang…dan sy terus ikut upu pulak(berhenti form 6)…bleh ke camtu?

      • bukan pe…sy nk jd cikgu…mintak maktab x dpt,jadi confuse nk amik stpm atau diploma untuk sambung ijazah pendidikan…ape pendapat abang?sori la kalu sy tnye camni… 😀

          • so,lepas kite abis form 6 bleh pohon ijazah penddikan ke??saya dpt jurusan kemanusiaan…sy dpt juga diploma pentadbiran awam dari uitm…adakah kedua2 kos ini layak mintak ijazah pedidikan? :-/

          • yer..lepas SPM boleh mohon ijazah pendidikan..cuma dip pentadbiran awam tu agak sukar nak mohon ijazah pendidikan.sbb di sekolah kurang yg sesuai dgn matapelajaran yg dipelajari di diploma tu..

Apa Komen Anda :