Semakan Online Program Persediaan Ijazah dalam dan Luar Negara 2015

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Info ringkas ini bagi lepasan SPM 2014 yang telah memohon untuk program persediaan ijazah dalam dan luar negra kelolaan MARA untuk tahun 2015. Semakan online dan cetakan surat tawaran bagi yang berjaya telahpun mula boleh disemak melalui web rasmi semakan.

Semakan persediaan ijazah dalam & Luar Negara

Untuk membuat semakan dan cetakan surat tawaran = http://online05.mara.gov.my/semakpostspm/

Tawaran program ini adalah bagi memberi lebih peluang kepada pemohon untuk melanjutkan pelajaran mengikuti kursus ijazah di dalam dan juga tawaran ke luar Negara.

Tawaran pengajian di bawah kelolaan mara ini merupakan peluang baik bagi mereka yang memerlukan bantuan dan juga peluang pengajian di luar Negara. Jika mengikut permohonan lepas, kebnayakan kursus yag ditawarkan berkaitan dengan sains seperti perubatan, kejuruteraan, pergigikan dan banyak lagi.

Info Tambahan :  Permohonan Kemasukan Ke Politeknik & Kolej Komuniti Sesi 2022/2023

Kebanyakan calon yang diterima dan akan dibawa ke luar Negara akan disediakan kursus persediaan terutama persediaan bahasa dalam penggunaan ketika pengajian kelak. Bagi yang berjaya diucapkan tahniah dan semoga berjaya.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Siti
Siti
Guest
6 years ago

Saya nak tanye.. macaamne nak apply blaja kat luar ngara?? Kna apply universiti tu dlu ke biasiswa dlu?? Lpastu.. saya kliru dengan prtnyaan nak study blan berapa.. jd, sy kna isi intake tu bila???