Semakan Online Temuduga Keputusan PISMP 2017

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Semakan PISMP 2017
Semakan PISMP 2017

Bagi yang sibuk bercuti dan masih ketinggalan maklumat, PISMP membuka semakan online keputusan  PISMP untuk tahun 2017 ini. Sebenarnya semakan online ini telah dibuka sejak 23 jun lagi. Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan ( PISMP ) merupakan salah satu program kelolaan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk program calon guru tajaan. Program ini setakat ini dibuka kepada lulusan  sijil pelajaran Malaysia SPM untuk tahun 2017.

Segala urusan pendaftaran dan semakan sebenarnya ada di Laman Rasmi PISMP yang telah disediakan iaitu Portal PISMP. Bagai yang telah menggunakan sebelum ini bolehlah membuat semakan di Portal PISMP bermula 23 Jun 2017 ( Jumaat ) jam 4.00 petang.

Sukacita dimaklumkan semakan calon berjaya ditawarkan ke Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) Institut Pendidikan Guru (IPG) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bagi Ambilan Jun 2017 secara atas talian akan bermula pada 23 Jun 2017 (Jumaat) jam 04:00 petang.

Cara semakan PISMP 2017

Semakan boleh dibuat dengan mudah dengan memasukan no kad pengenalan masing-masing dan kata laluan. Maklumat login ini boleh didapati di sudut atas kanan Portal PISMP.

Info Tambahan :  Permohonan Guru Sekolah Rendah PDPP 2024/2025

Hilang Kata laluan

Sila Klik pada ikon Lupa Kata Laluan dengan masukan nombor kad pengenalan serta alamat emel yang telah didaftarkan semasa permohonan. Kata laluan anda akan dihantar ke alamat emel seperti yang telah didaftarkan. Sekiranya masih tidak berjaya, sila hubungi pihak urus setia di alamat yang telah dilampirkan.

Dimana saya boleh mendapatkan penjelasan lanjut tentang pengisian borang permohonan terutamanya syarat khusus bidang pengajian yang dipohon.

Anda boleh melayari laman sesawang Kementerian Pendidikan Malaysia di alamat www.moe.gov.my. Semua maklumat seperti syarat kelayakan, struktur program, dan syarat khusus bidang pengajian yang dipohon boleh didapati daripada menu yang disediakan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *