Semakan Panggilan Temuduga IPTA Lepasan STPM 2013/2014

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Satu semakan temuduga telah dibuka bagi lepasan STPM/setaraf untuk sesi kemasukan IPTA 2013/2014. Bagi calon lepasan STPM 2012 dan setaraf dengannya yang sebelum ini ada memohon kursus-kursus pengajian yang mempunyai temuduga bagi syarat kelayakan permohonan.

Semakan secara online ini adalah bagi memaklumkan panggilan temuduga dan pemohon akan mendapat maklumat penting temuduga seperti hari, tarikh dan masa serta dokumen perlu utuk menghadiri temuduga selepas semakan dibuat.

Untuk membuat semakan panggilan temuduga, pemohon boleh mula menyemak mulai 13 Mei 2013 di laman rasmi universiti pilihan masing-masing seperti yang dinyatakan dibawah :

Untuk makluman, temuduga akan dijalankan pada 20 hingga 30 Mei 2013, pastikan calon bersedia dengan dokumen-dokumen penting untuk sesi temuduga nanti. Semoga berjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

1
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Wina Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Wina
Guest
Wina

Salam , saya merupakan pelajar lepasan STPM 2011. Saya telah menduduki peperiksaan STPM 2012 bagi membaiki keputusan saya yang lepas. Syukurlah kerana result saya meningkat sedikit iaitu berbekalkan dengan pointer 2.67. Saya telah check semua senarai temu duga tapi malangnya saya tidak mendapat sebarang tawaran daripada pihak IPTA. Adakah ini bermaksud saya gagal untuk melanjutkan pelajaran ke IPTA ? Satu lagi,saya tidak faham dengan maksud ‘Semakan UPU boleh check bulan Julai minggu kedua ‘ sedangkan senarai temuduga telah dikeluarkan pada bulan Mei 2013 ini. Mohon penjelasan sebab family saya begitu mengharapkan agar saya dapat melanjutkan pelajaran ke IPTA . Terima… Read more »