Semakan Panggilan Temuduga PISMP Ambilan Jun 2012

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Maklumat ringkas ini bagi makluman semakan panggilan temuduga untuk PISMP ambilan Jun 2012 atau dahulu disebut-sebut sebagai maktab dan KPLSPM. Untuk pengetahuan, setiap permohonan ke PISMP kementerian pelajaran perlu terlebih dahulu melalui proses temuduga, ujian kelayakan  sebelum diterima masuk.

Untuk itu, hari ini semakan untuk panggilan temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian ( PISMP ) ambilan Jun 2012 akan dibuka. Aplikasi semakan paggilan temuduga akan mula dibuka mulai pukul 2 petang 30 April 2012 melalui Portal Rasmi Kementerian Pelajaran http://www.moe.gov.my

Semakan Juga boleh dibuat di Aplikasi yang disediakan

Selamat berjaya pada yang diterima untuk temuduga dan bagi yang tidak berjaya diterima temuduga PISMP 2012 ini mencuba untuk kemasukan melanjutkan pelajaran yang lain.

3 thoughts on “Semakan Panggilan Temuduga PISMP Ambilan Jun 2012”

  1. salam abe fiziesss,mcm mna nk bt pmohonan y k2? sbb xterplih y ptama ;( ..kalu naik f6, lpsn f6 nk mohon mktb bole k? kalu masuk kolej/u bole k nk mohon mktb? anis ad bce ape y abe tlis utk thun lps. tp anis xfham mksd abe kata cnth calon spm 2011 bole bt pmohonan utk thun depan? mksdnny wlpn ssorang tu da blja mna2 lps2 mhon utk mktb thun dpan ats rsult y lepas? harap abe jwb psoalan ni satu psatu biar jelas 😀 terima kasih

    1. fiziesss sibuk sejak akhir ini, beginilah.. permohonan kedua tak ada..boleh buat permohonan tahun depan..tapi kne pastikan umur tidak melepasi syarat yang ditetapkan..untuk PISMP lepasan diploma, tingkatan 6 dan seterusnya tidak layak mohon..kalau nak ke pendidikan juga perlu mengambil IJazah Sarjana Muda Pendidikan ..

  2. Pingback: Permohonan KPLSPM Maktab Perguruan PISMP 2012

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top