Semakan Panggilan Temuduga UiTM – Jun 2011

28
6

Bagi yang telah memohon ke UiTM untuk program yang ada temuduga,

1) Program Ijazah Sarjana Muda
Semakan Keputusan Panggilan Temu Duga

  • Penerapan Semester Akhir Diploma UiTM/Kolej Bersekutu UiTM
  • Penerapan Pelajar Asasi UiTM/Trek Pantas UiTM
  • Lepasan STPM/Matrikulasi/Asasi/Diploma UiTM/ Diploma IPT
2) Program Diploma/Asasi TESL
Semakan Keputusan Panggilan Temu Duga

  • Program Diploma/Asasi TESL Sepenuh Masa
  • Penerapan Pelajar Pra Diploma Sains/Pra Diploma Perdagangan/Pra Diploma Perakaunan
3) Program Profesional
Semakan Keputusan Panggilan Temu Duga

  • Program AC150(CAT) dan AC160(CBA)
  • Lepasan STPM/Diploma/Ijazah Sarjana Muda/Setaraf
  • Penerapan Pelajar AC150(CAT) Ke Program AC551(ACCA)
  • Penerapan Semester Akhir Diploma UiTM/Ijazah Sarjana Muda UiTM

 

Anda boleh semak panggilan temuduga di klik sini

Semak

 

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Panduan Percuma, Teknik Pendapatan Sampingan 4-5 angka Sebulan 

28 COMMENTS

  1. Salam tumpang tanya, sy betul2 buntu.. sy dapat temuduga asasi tesl di uitm ttpi xdapat hadir ats sbb tertentu, jika saya tidak hadir adakah akan menjejaskan permohonan asasi bahasa inggeris di uia? sebb dua dua asasi course yang sama, sy takut terjejas di uia jika sy xhadir tmuduga di uitm.. mohon pencerahan. Terima kasih..

  2. Salam ..saya nak tanya,saya dapat interview uitm course seni reka secondd intake punya.kalau saya pergi interview for mencuba adakah pemohonan lain yg takda interview hilang ?

  3. assalam.. encik.. sy nk tnye.. sy dapat tawaran temu.duga bg bidang yg sy tk minat.. boleh ke sy tk pergi? n pemohonn penerapan yg lain akn diproses ke klau sy tk pergi? buntu sgt ni.. sy lpsan dip uitm..

  4. salam, saya nak tanya, saya dapat temu duga UPU dari upm tapi saya mmg tak minat kos yang ditawarkan bachelor muzik so saya tak nak pegi interview tu sbb saya mmg xdak asas langsung dlm bidang tu, kalau saya tak pergi perlu ke saya buat surat atau call pihak upu mengatakan yg saya tak berminat ? dan akan ada effect tak untuk kos lain yg saya apply melalui upu tu ? mohon pencerahan

  5. salam…sya nk tnya klau sya tidak hadir ke interview asasi tesl, adakah permohonan upu sya terbatal? asasi tesl adlah pilihan kdua sya..

  6. salam saya baru dpt temuduga seni lukis & seni reka pilihan ke 2 . kalau saya tak pergi adakah kos lain diproses atau yg temuduga ini saja diorang tawarkan ?

  7. Sy nak tanya,sy ada mohon asasi tesl sebagai pilihan kedua saya. Saya mendapat A utk subjek bahasa inggeris dan 5subjek teras utama(bm,bi,sejarah,pend islam,maths) juga cemerlang A+,cuma maths sy dapat D. Saya ingin bertanya adakah kerana result maths sy yg D tu telah menutup peluang utk asasi tesl ni? Tapi yg ironinya kawan sy dapat bilangan A sama seperti saya malahan Englsh dia A- and dia dpt tawaran tenuduga tu. Kenapa sy tak dpt sedangkn result english sy better dari dia?Berminat sgt nak asasi tesl ni tp takde rezeki.

  8. salam.. saya dpat panggilan temuduga bagi khursus pilihan kedua..
    saya mmg tidak berminat terhadap pilihan kedua tersebut..
    sekiranya saya tidak hadir temuduga tersebut..
    adakah permohonan saya dalam khursus lain akan trus diproses???
    harap dapat memberi jawapan secepat mungkin..

    • Salam..untuk permohonan masa ni, ada yg bertemuduga dan tidak..info kat atas ni untuk semakan nagi kursus2 yang ada temuduga..yang tak bertemuduga akan terima panggilan terus kalau berjaya..

  9. salam,saya sedang mmohon pngambilan kedua uitm(desember2011 for diploma) ,for the first choice,saya letak program komunikasi dan media (masscom),as we know,program tu kan program bertemuduga,so how can i know when the interview would be held and lokasi temuduga tu..biasanya temuduga dip.masscom ni diadakan di mana ya?
    i realy need ur favour,please reply,tq…..

    • Salam, Ashraf..sebenarnya bnyk program yang bertemuduga..susah saya nak beritahu bila tarikh temuduganya..biasanya akan dia panggil melalui surat ke rumah lebih kurang bulan 8-9 ni..tapi lebih baik ashraf menghubungi pihak uitm melalui emailnya..pergi ke bahagian pengambilan..ni web nya http://pengambilan.uitm.edu.my/

  10. Saya dpt program yg sy tidak berapa minat. Saya nak engineering kat uitm tp dapat mass comm. Boleh ke saya buat rayuan utk tukar? Ada cara tak utk saya tukar program yg ditawarkan?

    • umm..xbest jgk kalau tak minat..cuba hubungi U yang dapat tu..pastu biasanya mase daftar boleh tukar..tapi atas pengurusan universiti dan kekosongan..

    • Sy xdpt tlg..hehe..cuba tngk balik kat permohonan haritu..selalunya kalau ada temuduga ia akan beritahu..kalau xbgtau apa2 tu bmakna xdelah temuduga..

  11. Tumpang tanya, masa saya isi borang upu, saya letak komunikasi & media pd pilihan pertama (perlu temuduga), seni reka pilihan kedua (perlu temuduga), dan yang seterusnya program2 yg tidak perlu temuduga. Saya dpt utk temuduga komunikasi & media di UITM dan saya dah pun hadir temuduga tu 16 hb april hari tu. Soalan saya, pemohonan saya utk ambilan julai ni dah tamat di situ saja ke? Adakah pmohonan saya utk program yg tidak btemuduga masih diproses sbb sekarang saya mgharapkan saya dapat program kejuruteraan di uitm(pilihan ketiga saya)? Atau memang pemohonan saya utk pilihan yg lain2 sudah ditutup? Terima kasih.

    • Pendapat saya la.. selagi belum disah farhan dapat sesuatu kursus ia tak lagi menutup peluang pemohonan lain2 tu..maksud sy..kalau temuduga belum pasti dapat lagi..pemohonan lain masih diproses. kebiasaannya diutamakan pilihan pertama dahulu dan seterusnya. jika dah ada yang dah dapat..barulah yang lain tidak diproses. Temuduga belum lagi menjanjikan kita dapat kursus tersebut…

Apa Komen Anda :