Semakan Panggilan Ujian MEDSI Ambilan 2013 UPSI

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Info ringkas ini bagi memaklumkan bahawa panggilan ujian MEDSI telah mula dikeluarkan bagi pelajar yang telah memohon Ijazah muda pendidikan di UPSI untuk tahun 2013 ini. Ujian MedSi ini adalah ujian kelayakan untuk tapisan selain tapisan kelayakan akademik yang dibuat sebelum ini.

Untuk rekod sebelumnya, ujian MEDSI adalah ujian yang menguji pelbagai aspek dan juga menjurus kepada criteria seorang pengamal pendidikan. Bagi MEDSI sebelum ini MedSI ialah singkatan kepada (Malaysian Educators Selection Inventory). Instrumen MEdSI telah dibangunkan untuk mengukur kualiti intrinsik calon guru dari segi Personaliti, Minat Kerjaya, Nilai Integriti dan Kecerdasan Emosi. Maklumat yang diperoleh daripada pengukuran ini digunakan untuk memilih calon guru yang sesuai untuk kemasukan ke program pengajian pendidikan di IPTA.

Format MedSI

Mengandungi 300 item

Mempunyai  4 bahagian

  • Bhg 1 : Personaliti 110 item
  • Bhg 2 : Minat kerjaya 60 item
  • Bhg 3 : Nilai intergriti 70 item
  • Bhg 4 : Kecedrasan emosi 60 item

Medsi adalah berbentuk aneka pilihan

Semakan MEDSI Online

Untuk membuat semakan bolehlah membuatnya secara online di http://akademik.upsi.edu.my/kemasukan/MEdSI.html dengan menggunakan kad pengenalan masing-masing. Sekiranya nama disenaraikan, calon perlu ke tempat ujian diadakan mengikut masa dan tarikh yang ditetapkan bersama dokumen perlu dibawa.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x