Semakan Penempatan Guru Sekolah Rendah dan Menengah 2012 KPM

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Semakan Online Penempatan Guru KPM

Penempatan guru untuk 2012 telah dibuka, semakan tempat penempatan guru 2012 sudah mula boleh disemak secara online. Semakan adalah boleh dibuat di laman rasmi Kementerian pelajaran KPM dimana semakan mempunyai dua kategori iaiatu untuk penempatan sekolah rendah dan sekolah menengah.

Semakan penempatan ini juga adalah dikhususkan kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah ( PPPS ) yang sebelum ini telah menghadiri temuduga dan ujian.

Semakan Penempatan online Guru Sekolah Rendah 2012

Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah ( PPPS ) sekolah rendah  :

  • Kursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) Sekolah Rendah – Ambilan Januari 2011
  • Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (PISMP)
  • BAC. ED. TESL

Semakan boleh dibuat di laman rasmi KPM atau KLIK SINI Untuk Semak. ( masukkan no kad pengenalan dan klik pada butang semak )

Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah ( PPPS ) sekolah menengah :

Semakan boleh dibuat di laman rasmi KPM atau KLIK SINI Untuk semak.  ( masukkan no kad pengenalan dan klik pada butang semak )

Selepas semakan dibuat, negeri penempatan akan dimaklumkan. Bagi mendapat maklumat lanjut silalah berhubung terus dengan Jabatan/Bahagian yang berkaitan dengan negeri penempatan dan dokumen-dokumen penempatan lain kebiasaanya akan dihubungi melalui pos.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x