Semakan Program Persediaan Ijazah Dalam dan Luar Negara Mara 2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Logo MARA
Logo MARA

Pernahkah anda membuat permohonan sebelum ini? Mara ada menyediakan kemudahan untuk pengajian program persediaan Ijazah dalam dan Luar Negara melalui penempatan pusat pengajian di Institusi Pengajian Awam Mahupun Luar Negara, Kebanyakan IPTA tempat pengajian adalah di Kolej MARA, UITM dan jika keluar Negara pengajian termasuk ke Amerika Syarikat, United Kingdom, Ireland, India, Kanada, Australia, New Zealand dan banyak lagi.

Sebenarnya ada banyak kursus pengajian yang ditawarkan jika diperingkat Ijazah nanti. Calon yang mendapat tawaran hasil dari permohonan sebelum ini kemungkinan mudah untuk dapat biasiswa ataupun kemudahan lain demi membantu pengajian yang lebih cemerlang. Untuk kali ini, semakan telah dibuka berdasarkan permohonan yang telah dibuat sebelum ini.

Bagi yang telah membuat permohonan sebelum ini, semakan program persediaan Ijazah dalam dan Luar Negara telah dibuka. Perlu diingatkan bahawa semakan ini hanyalah untuk lepasan SPM 2014 sahaja. Semakan boleh dibuat di Laman Rasmi semakan online mara di http://online05.mara.gov.my/SemakPostSPM/

Semakan boleh dibuat dengan memasukkan no kad pengenalan masing-masing dan klik pada buatang semak. Sekiranya anda ingin mendapat maklumat lanjut bekenaan program seperti ini untuk masa akan datang ada baiknya anda selalu mengikuti berita dan info di Facebook rasmi Program Khas Lepasan SPM Mara ( maklumat Lanjut )

Semoga anda mendapat berita baik dan dapat sesuatu yang baru dalam pengajian yang lebih cemerlang.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of