Semakan Program Persediaan Ijazah Dalam dan Luar Negara Mara 2015

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Logo MARA

Logo MARA

Pernahkah anda membuat permohonan sebelum ini? Mara ada menyediakan kemudahan untuk pengajian program persediaan Ijazah dalam dan Luar Negara melalui penempatan pusat pengajian di Institusi Pengajian Awam Mahupun Luar Negara, Kebanyakan IPTA tempat pengajian adalah di Kolej MARA, UITM dan jika keluar Negara pengajian termasuk ke Amerika Syarikat, United Kingdom, Ireland, India, Kanada, Australia, New Zealand dan banyak lagi.

Sebenarnya ada banyak kursus pengajian yang ditawarkan jika diperingkat Ijazah nanti. Calon yang mendapat tawaran hasil dari permohonan sebelum ini kemungkinan mudah untuk dapat biasiswa ataupun kemudahan lain demi membantu pengajian yang lebih cemerlang. Untuk kali ini, semakan telah dibuka berdasarkan permohonan yang telah dibuat sebelum ini.

Info Tambahan :  5 Panduan Menulis Resume Buat Graduan Baru

Bagi yang telah membuat permohonan sebelum ini, semakan program persediaan Ijazah dalam dan Luar Negara telah dibuka. Perlu diingatkan bahawa semakan ini hanyalah untuk lepasan SPM 2014 sahaja. Semakan boleh dibuat di Laman Rasmi semakan online mara di http://online05.mara.gov.my/SemakPostSPM/

Semakan boleh dibuat dengan memasukkan no kad pengenalan masing-masing dan klik pada buatang semak. Sekiranya anda ingin mendapat maklumat lanjut bekenaan program seperti ini untuk masa akan datang ada baiknya anda selalu mengikuti berita dan info di Facebook rasmi Program Khas Lepasan SPM Mara ( maklumat Lanjut )

Semoga anda mendapat berita baik dan dapat sesuatu yang baru dalam pengajian yang lebih cemerlang.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments