Semakan Rayuan Kemasukan IKBN 2014

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Semakan Rayuan Kemasukan IKBN 2014 1
IKBN

Info ringkas ini bagi memaklumkan pemohon rayuan ke IKBN baru-baru ini. Semakan keputusan rayuan ke IKBN telah mula dibuka kini. Rayuan baru-baru ini dibuka bagi memenuhi keperluan pemohon yang tidak Berjaya dan betul-betul berminat untuk menyambung pengajian ke IKBN.

Semakan Online keputusan Rayuan IKBN

Bagi yang ingin menyemak keputusan rayuan IKBN bolehlah ke aplikasi semakan online di http://eikbn.gov.my/semakIKBN2014/page1.php sila ke link ke 5 iaitu Semakan keputusan rayuan kemasukan ke IKBN.

Institut Kemahiran Belia Negara IKBN merupakan salah satu pilihan pengajian kepada mereka yang mempunyai minat dalam bidang kemahiran dan mempunyai cita-cita mengembangkan bakat dan kemahiran. Selain itu, ilmu kemahiran ini berharga tidak kira untuk bekerja makan gaji atau memulakan perniagaan.

Info Tambahan :  SPM Ulangan: Panduan Lengkap, Tips dan Jadual 2023

Kemahiran ini merupakan satu kebolehan yang belum tentu orang lain boleh lakukan dan pastinya tidak ramai orang yang boleh menandingi kebolehan atau kemahiran yang dipelajari. IKBN juga melahirkan tenaga professional dan belajar di IKBN sekiranya cemerlang juga mempunyai peluang melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi dan mungkin juga dapat menyambung pengajian ke luar Negara.

Walauapapun yang kita lakukan sebenarnya akan membawa kepada kejayaan sekiranya kita berusaha dengan bersungguh-sungguh dan konsisten. Sebenarnya ada kejayaan menanti selepas kemuncak kegagalan.

One thought on “Semakan Rayuan Kemasukan IKBN 2014

  1. Salam,anak saya gagal utk permohonan ke ikbn bagi kemasukkan july 2016.bagaimana utk membuat rayuan.utk pengetahuan anak saya sudah ada sijil tahap 3 pendingin udara..harap dpt dibantu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *